BAVARCI SA SRPSKIM ŠMEKOM: Tandem Lučić - Jaramaz predvodi Bajern do plej-ofa Evrolige

G. KELIĆ

03. 02. 2022. u 09:33

SRPSKE snage krče put minhenskom Bajernu ka top osam fazi Evrolige. Bivše uzdanice Partizana Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz najzaslužniji su za odlične rezultate ekipe Andree Trinkijerija u poslednje vreme, kojima su bavarskog giganta uzdigli na deobu osmog mesta, sa bilansom od 11 pobeda i 12 poraza.

БАВАРЦИ СА СРПСКИМ ШМЕКОМ: Тандем Лучић - Јарамаз предводи Бајерн до плеј-офа Евролиге

FOTO: Evroliga

Fantastični duo je bio pokretačka snaga tima i u "tesnom" porazu od drugoplasirane Barselone (66:71) u 24. kolu, pošto su zajedno postigli gotovo polovinu ukupnih poena - 31. Najefikasniji u gostujućem sastavu bio je Vladimir Lučić, koji je za 33 minuta na parketu ubacio 16 poena (5/10 iz igre, 3/6 za tri), uz tri skoka i jednu ukradenu loptu.

Odmah iza njega po učinku je bio Jaramaz, koji je za čak 12 minuta manje postigao 15 poena (7/11 iz igre, 1/2 za tri), ali i podelio po dve asistencije, uz isto toliko ukradenih lopti i jednu uhvaćenu. Praktično sve je u dvorani "Blaugrana" polazilo od srpskog dvojca koji je jedini imao dvocifreni košgeterski učinak u svom timu.

- Čestitke Barseloni na pobedi, bila je ovo fizički veoma naporna utakmica koja je više ličila na plej-of nego na regularnu. Ponosan sam na to kako smo se borili. Mislim da se moj tim odlično pokazao i osećam da smo zaslužili bolji rezultat na kraju tako da osećam i blagu tugu zbog konačnog epiloga - istakao je trener nemačkog sastava Andrea Trinkijeri posle zahtevnog dvoboja.

Ognjen Jaramaz/Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Sa druge strane, strateg domaćina Šarunas Jasikevičijus bio je srećan zbog važne pobede.

- Težak meč, kao što sam i očekivao. Nisam siguran da sam pripremio svoj tim kako je trebalo. Bajern je stvarno na početku bio bolji, ali mi imamo više dobrih igrača koji su nas spasli u poslednjih deset minuta - istakao je Litvanac, verovatno mislići na Kajla Kjurika, koji se zaustavio na 20 poena i Nikolu Mirotića (13 p.).

Bavarci trenutno drže poslednju kartu za plej-of zajedno sa Monakom, dok odmah za vratom, sa jednim trijumfom manje, dišu turski bogataši Fenerbahče i Efes, uz izraelski Makabi, sa kojim se sastaju danas (20.30) u novom, 25. kolu elitnog evropskog takmičenja. Presudnih 11 okršaja se nalazi pred Bajernom u trci za plasman u drugo uzastopno četvrtfinale, pošto su lane regularni deo završili na petom mestu, da bi kasnije u borbi za fajnal-for izgubili od Armanija (2:3).

OGNjEN JARAMAZ

Minuti 13,3

Poeni 4,8
Skokovi 1,2
Asistencije 0,6
Blokade 0,1
Uk. lopte 0,5
Izg. lopte 0,9

VLADIMIR LUČIĆ

Minuti 31,2

Poeni 13,2
Skokovi 4,4
Asistencije 1,3
Blokade 0,2
Uk. lopte0,7
Izg. lopte 1,1

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić promovisao knjigu - MOJA IGRA - MOJ PUT

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna