I NIKOLA JOKIĆ OSTAO U ČUDU: Najneverovatniji meč koji je Denver odigrao (VIDEO)

D. N.

12. 01. 2022. u 08:01

NIKOLA Jokić je mogao svašta da očekuje od gostovanja Los Anđeles klipersima, ali ono što se u toj NBA utakmici dogodilo, postala je jedna od najzanimljivijih vesti iz najjače košarkaške lige na svetu.

И НИКОЛА ЈОКИЋ ОСТАО У ЧУДУ: Најневероватнији меч који је Денвер одиграо (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Isprva "niko živ" na terenu nije mogao da da koš.

Zaista.

Prvih 14 šuteva na meču - bili su neprecizni.

Onda je Jokić počeo da povezuje konce Denverove igre, pa je od prvih šest pogodaka on bio strelac dva, a za preostala četiri asistirao. Naravno, u svom stilu.

Nagetsi su gradili prednost polako (a brzo nisu ni mogli jer su promašivali češće nego što su pogađali), pa su svi pomislili da je "meč sigurno gotov" kada je Denver poveo sa 34:59 uz sedam minuta i četiri sekunde do kraja treće deonice.

To je bilo 25 razlike za Jokića i ekipu.

A Jokić i ekipa su na kraju izgubili.

Klipersi su senzacionalno trijumfovali sa 87:85, a u poslednjoj četvrtini (koju su dobili sa 32:19), svih 19 poena za goste dali su Jokić i Aron Gordon.

Nikola Jokić je meč završio sa 21 poenom (šut za dva 8/11, za tri 1/3), ali i sa 13 skokova, te osam asistencija. Dok je on bio na parketu, Denver je dao šest poena više nego što je primio. Ali, nije mogao da bude sve vreme na parketu i... Klipersi su na kraju to i iskoristili. Domaćine su predvodili Kofi sa 18 poena, te sa po 13 Džekson i Man, koji je devet ubacio u četvrtoj deonici. Ivica Zubac, hrvatski reprezentativni centar, meč je okončao sa samo dva poena.

- Imamo najboljeg igrača na svetu, a ne možemo da mu dodamo loptu... Ja sam kriv za to, slegao je ramenima trener Nagetsa Majkl Melun posle utakmice, nervirajući se što je u odsudnim trenucima ostatak njegove ekipe teškom mukom uspevao da proigra MVP-a lige.

Ipak, ako je za utehu ljubiteljima kluba iz Kolorada, ovoga puta su Nagetsi bili dodatno oslabljeni. Nisu ni Klipersi mogli da računaju na svoje zvezde (Pola Džordža i Kavaija Lenarda), ali Nagetsi su svojoj dugoj listi odsutnih dodali i važnog člana prve petorke Vila Bartona, koji je ušao u tzv. "Kovid-protokol", novo pojačanje Rodni Mekgruder je takođe bio van tima, a neposredno pred utakmicu plejmejker Ostin Rivers je morao da bude odveden do bolnice, zbog alergijske reakcije. Dozvoljeno mu je da igra u poslednji čas, a nastup je okončao sa četiri poena.

Interesantno je da je Denveru ovo bio 27. put u istoriji kluba da izgubi meč u kome je vodio sa 13 ili više poena razlike na poluvremenu (ovoga puta 41:28), a tri takve utakmice desile su se od decembra 2021. do sada (protiv Orlanda, Šarlota i sada Klipersa).

Šta sledi za Jokića i Denver?

Posle nedavne odluke NBA lige, Nikola Jokić i Denver će u nastavku januara proći kroz pravi "košarkaški pakao", a naredni meč igraće već u petak, četiri sata iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, kada će ugostiti ekipu Portlanda.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 20-19, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, dok je njihov naredni rival deseti sa 16-24.

NBA rezultati

Vašington (21-20) - Oklahoma Siti (13-27) 122:118

Toronto (20-18) - Feniks (31-9) 95:99

Čikago (27-11) - Detroit (9-31) 133:87

Memfis (29-14) - Golden Stejt (30-10) 116:108

Nju Orleans (15-26) - Minesota (20-21) 128:125

LA klipers (21-21) - Denver (20-19) 87:85


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVE REČI KRALJA: Kada čujete šta je Lebron DŽejms rekao o Jokiću shvatićete zašto je jedan od najvećih na svetu (VIDEO)