DUŠKO VUJOŠEVIĆ PRIČAO O NOVOM PARTIZANU: Trifunović se ponaša kao Izraelac, Koprivica će imati veliku karijeru

Novosti online

02. 01. 2022. u 19:35

Višegodišnji trener Partizana i jedan od najuspešnijih u istoriji crno-belih Duško Vujošević bio je gost ''Partizan Histerical'' podkasta i tokom razgovora se dotakao brojnih aktuelnih tema, ali i nekih zanimljivosti iz prošlosti.

ДУШКО ВУЈОШЕВИЋ ПРИЧАО О НОВОМ ПАРТИЗАНУ: Трифуновић се понаша као Израелац, Копривица ће имати велику каријеру

Foto: N. Paraušić

Vujošević je ukratko analizirao učinak mladih Partizanovih košarkaša iz aktuelnog sastava, budućih asova poput Jama Madara, Balše Koprivice, Gregora Glasa i Uroša Trifunovića. Kao što priliči Duletovom stilu, usledile su pohvale, ali pre svega i kritike.

- Najviše mi se tu sviđa Koprivica. Ako ostane posvećen i čist, imaće veliku karijeru. Madar je ogroman talenat, ali se nije stavio u funkciju tima. Mislim da malo čašćava svojim prisustvom. Suviše se igra, bilo bi šteta da taj svoj veliki talenat protraći. On je pametno uradio, kada nije prošao u Bostonu, došao je kod Obradovića u Partizan da prođe najbolju školu - rekao je Vujošević i nastavio:

- Ali, ne može da očekuje da ako je napravio taj gest, da treba da mu bude poklonjeno da igra. Mora svaki minut da bude u funkciji tima, da se napravi rezultat, to mu malo nedostaje. Glas je profesionalac, posvećen, radan, Slovenac u najpozitivnijem smislu. Fali mu neki centimetar za "dvojku", ali ima druge neke stvari - kaže crnogorski stručnjak.

Usledile su onda i "opomene".

- Trifunović se ponaša kao da je Izraelac. Ima talenat, ali mora da se stavi u službu tima, mora da se na svakom treningu bori da pokaže da je bolji od drugoga. Čovek koji je talentovan, mora da radi više nego onaj koji nije talentovan. To mora da shvati i on, i svi ovi drugi.

Tokom razgovora se prisetio i kako je svojevremeno Davisu Bertansu otežavao na treninzima šuteve za tri poena. Pričalo se ranije da mu je davao baštenske rukavice da u njima šutira, istina je malo drugačija, ali suština je ista.

- Nisu bile baštenske, nego one medicinske, tanke. To je bio jedan od načina kako sam mislio da se razvija osećaj, da mu otežaš da mora i u tim uslovima da pogađa - istakao je Duško Vujošević.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)