DA LI JE OVO REALNO? Crnogorci zaboravili da imaju NBA zvezdu

Novosti online

24. 12. 2021. u 10:27

NIKOLA Vučević dominira u NBA ligi.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО РЕАЛНО? Црногорци заборавили да имају НБА звезду

Foto: AP

Crnogorac je jedan od najboljih igrača Čikaga, posle nešto "sporijeg" početka sezone, poslednji mesec odlični centar dominira. 

Sports ilustrejtid ga je proglasio za 39. najboljeg igrača sveta, ali sve to nije dovoljno Košarkaškom savezu Crne Gore da odlikuje Vučevića

Već godinama nema nacionalnih priznanja za Nikolu, a sada je KSCG proglasio Bojana Dubljevića za najboljeg crnogorskog košarkaša u inostranstvu.

Iako je Dubljević legenda Valensije i jedan od najboljih igrača Crne Gore, teško je zanemariti činjenicu da je Vučević ol star igrač, jedan od najboljih centara u NBA i momak koji je podigao Čikago bulse, a sa njim u ekipi igra i Marko Simonović, još jedan Crnogorac.

U ženskoj konkurenciji za najbolju u inostranstvu proglašena je Milica Jovanović, krilo mađarskog Miškolca i reprezentacije Crne Gore.

U okvirima Crne Gore priznanje je pripalo Džastinu Kobsu i Dragani Živković.

Za trenera godine proglašen je Boško Radović, selektor reprezentacije, pa su bez priznanja ostali Zvezdan Mitrović i Dejan Radonjić - pravilnik je razlog, jer u konkurenciju ulaze samo treneri koji rade u Crnoj Gori ili su uključeni u rad reprezentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024