PRVI SRBIN KOME SU OVO URADILI: Nikola Jokić u Americi doživeo ono što mnogi nisu

D. N.

21. 12. 2021. u 13:16

NIKOLA Jokić je ponovo tema dana u NBA ligi.

ПРВИ СРБИН КОМЕ СУ ОВО УРАДИЛИ: Никола Јокић у Америци доживео оно што многи нису

Tanjug/AP

Ovih dana Srbin briljira na košarkaškim terenima, i to uz nestvarne učinke, ali sada se o njemu priča zbog jedne druge stvari.

I to dok njegovi Nagetsi, usled velikog broja korona-inficiranja i NBA haosa koji je nastao, imaju iznenadno slobodno vreme.

Naime, Jokić je postao prvi srpski košarkaš koji se našao u jednom od najgledanijih crtanih filmova "Saut park" ("South park").

Autori ovog serijala su Jokića stavili u prilično neobičnu petorku Denvera, jer su s njim u ekipi mladi Majkl Porter Junior, ali i raniji članovi kluba iz Kolorada, Taj Loson, Aron Aflalo i Danilo Galinari. Oni su se našli na parketu protiv Los Anđeles klipersa, u kojima je kao glavna zvezda predstavljen Pol Džordž.

"Neobrijani" Jokić i ovakvi Nagetsi, baš kao ni njihovi rivali, nisu bili "previše na ekranu", svega jednu uspešnu akciju, pošto je u centru pažnje, kako to obično u "Saut parku" i biva, bio Erik Kartman.

A posle "izleta" u svet crtanih filmova, srpskog asa uskoro čeka povratak takmičarskim mečevima. I to posle istinskih bravura.

Pre desetak dana Jokić je, podsetimo, ostvario tri uzastopna tripl-dabla, i to na gostovanjimapotom je po povratku u Kolorado i protiv Vašingtona bio fantastičan, iako je meč završio tako što je isključen. Zatim je ostvario tripl-dabl protiv Minesote, pa zablistao i protiv Atlante

U međuvremenu je doživeo i prilično nepoštovanje od strane NBA liga, zbog Srbina je izbila i velika svađa u jednoj gledanoj američkoj TV emisiji, ali sada slede novi izazovi.

Nikola Jokić i Nagetsi u četvrtak gostuju Alekseju Pokuševskom i Oklahoma Siti tanderima, od dva sata iza ponoći, a odmah dan kasnije, u petak u tri, ugostiće Šarlot Hornetse. Denver je sa učinkom 15-14, odnosno 51,7% pobeda u dosadašnjem toku sezone, početkom ove sedmice uspeo da se probije na peto mesto Zapadne konferencije iako nije igrao, jer su ispod njega pali i Klipersi (16-15) i Lejkersi (16-15) i Minesota (15-15). Dva naredna rivala Nagetsa imaju lošiji učinak od njih - Tanderi su 13. na "zapadu" sa 10-19, a Hornetsi osmi na "istoku" sa 16-17.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUTALNO POJAČANJE U HUMSKOJ! Partizan dovodi fenomenalnog NBA šutera