ZVEZDANA NOĆ BEZ ZVEZDICE! Marković: "Bili smo zaista blizu, ostaje žal"

V. P.

15. 12. 2021. u 20:57

ZVEZDAŠKO veče u beogradskom hramu košarke. Tribine hale "Aleksandar Nikolić" podrhtavaju od navijačkog transa, jedan od 7.000 je i Novak Đoković.

ЗВЕЗДАНА НОЋ БЕЗ ЗВЕЗДИЦЕ! Марковић: Били смо заиста близу, остаје жал

foto: kk crvena zvezda

Stolica u redu pokraj terena ne drži najboljeg tenisera sveta,jedva se uzdržava da ne uleti na teren u trenucima kada njegova Crvena zvezda u završnici utakmice ozbiljno preti velikoj Barseloni.

Stefan Marković pogađa trojku za prilazak na tri poena zaostatka, potom ukradenom loptom priprema pozornicu za završni čin neočekivane drame u sudaru sa liderom Evrolige. Navijačima se iz grudi otima dubok uzdah posle promašaja Ostina Holinsa za izjednačenje, ali ni tu nije kraj. Metu van linije 6,75 ne pogađa Nikola Kalinić, potom ni Marković...

- Bili smo zaista blizu, ali smo napravili dosta grešaka. Počevši od mene, pa do ostatka tima - (samo)kritičan je Marković, iako su crveno-beli skoro do poslednje sekunde bili u igri protiv glavnog favorita za titulu.

- Sitne greške, loši procenti šuta, moja slobodna bacanja... I pored toga došli smo na samo jedan šut do izjednačenja. Ima dobrih i loših stvari, na kraju, ipak, ostaje žal za povratkom i preokretom koji smo mogli da napravimo.

Razočaranje je bilo lako čitljivo na licu trenera Dejana Radonjića, dok se negde u isto vreme Barsin as Nikola Mirotić družio sa grupom navijača ispred dvorane, a nešto ranije Đoković slikao sa igračima katalonskog tima. Zvezdanoj noći nedostajala je samo pobednička zvezdica.

- U životu mogu da se traže izgovori za sve situacije koje se dogode. Lično, nisam sklon tome - kaže Marković. - Posao mi je da dođem na utakmicu, budem koncentrisan da odradim neke stvari. Nismo igrali protiv bilo koga, već protiv najbolje ekipe u Evroligi, koja i najmanju grešku kažnjava. Zaista mi je krivo što nismo tu ogromnu energiju u dvorani krunisali pobedom. Ovo je već prošlost, sledeća utakmica je već u petak, ovo sa Barselonom bukvalno treba da nam bude kratko u pamćenju. Idemo dalje...

Radonjić je najavio skori povratak na teren Ognjena Dobrića i Erona Vajta, možda za duel sa minhenskim Bajernom u petak na istom mestu. Zvezdaši se nadaju i srećnijem završetku, iako dvoranu niko nije napustio sa osećajem nezadovoljstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024