SA VAJTOM NA BIVŠE ZVEZDAŠE: Crveno-beli na gostovanju Zenitu prvi put kompletni, najveća opasnost preti od Lojda i Berona

V. P

02. 12. 2021. u 17:13

VIŠE od dva meseca nakon sezonske premijere, Crvena zvezda je prvi put u kompletnom sastavu! Deo ekspedicije na današnjem gostovanju Zenitu u 13. kolu Evrolige (19.00) jeste i američki krilni centar Eron Vajt, koji je u pripremnoj utakmici sa Panatinaikosom doživeo prelom podlaktice.

СА ВАЈТОМ НА БИВШЕ ЗВЕЗДАШЕ: Црвено-бели на гостовању Зениту први пут комплетни, највећа опасност прети од Лојда и Берона

foo: kk crvena zvezda

Neizvesno je da li će debitovati u snegom prekrivenom Sankt Peterburgu, o čemu je pred put govorio trener crveno-belih Dejan Radonjić.

- Tek nekoliko dana smo kompletni na treningu, odlučićemo na dan meča da li će Vajt biti u rotaciji - kaže strateg Zvezde, koja je nanizala tri poraza u elitnom takmičenju.

- Svi znamo da je Evroliga takmičenje visokog nivoa i da nema lakih protivnika, ali trebalo bi istaći da smo te duele igrali bez četvorice košarkaša. To nas prati od početka sezone.

Zenit je trenutno peti u evroligaškoj konkurenciji sa skorom 8-4, kao i Milano na četvrtom i Olimpijakos na trećem mestu.

- Težak meč, izuzetno dobro igraju u oba pravca. Zenit je pokazao da može da pravi probleme svim ekipama, ako želimo da im pariramo, moramo da igramo kvalitetno u odbrani. U svakom slučaju, očekujem da odigramo bolju utakmicu nego protiv Uniksa.

U bekovskoj liniji ruskog tima su dva bivša zvezdaša, Džordan Lojd i Bili Beron.

- Što se igračkog kadra Zenita tiče, popunjen je na svim pozicijama. Ali, od bekovske linije u kojoj su nama izuzetno dobro poznata lica, očekujemo da bude najveća opasnost za nas - smatra centar crveno-belih Luka Mitrović.

- Ne želimo ništa da obećamo, ali uradićemo sve da se pokažemo u boljem svetlu nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Nadam se da ćemo konačno pokazati svoje pravo izdanje i da ćemo moći da pariramo jednoj odličnoj ekipi kao što je to Zenit. Videćemo da li će to biti dovoljno za trijumf, ali, definitivno, želimo da odigramo jednu dobru utakmicu. 


Zenit vodi 2:1

DUEL Zvezde i Zenita u Sankt Peterburgu biće njihov četvrti u Evroligi, ruski tim je ostvario dve pobede, obe u prošloj sezoni. U Beogradu je slavio košem Kevina Pengosa (76:75), u Rusiji je naneo težak poraz crveno-belima (98:69).


Prvi susret, odigran decembra 2019. na neutralnom terenu u Kazanju, Zvezda je dobila 65:58 i ostvarila prvu pobedu na ruskom tlu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)