"ZABORAVILI SMO ZVEZDU": Avramović o "velikim i malim" utakmicama

Novosti online

21. 11. 2021. u 20:30

DO poraza u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom, Partizanove pobede u ABA ligi nisu sadržale elemente dramatike, niti su rivali bili približnog kvaliteta. Zbog toga je trijumf u derbiju 9. kola protiv Budućnosti (75:66), kandidata za sam vrh takmičenja, možda i najvažniji u dosadašnjem delu sezone.

ЗАБОРАВИЛИ СМО ЗВЕЗДУ: Аврамовић о великим и малим утакмицама

FOTO: KK Borac Čačak/Duško Radišić/ABA liga

Najzaslužniji za pobednički iskorak u poslednjoj četvrtini bio je Aleksa Avramović sa 17 poena i čak šest ukradenih lopti, što je statistički podatak kakav se retko viđa.

- Utakmica je bila mnogo važna, da anuliramo i zaboravimo taj poraz od Zvezde u gostima, kada smo odigrali lošu utakmicu - kaže Avramović. - Mi smo sve te "male" utakmice dobili relativno lako i to je osnov za građenje dobre sezone. Ali ove utakmice su krem, moraju da se dobiju ako želiš da budeš u vrhu. Naš cilj je da imamo prednost domaćeg terena na kraju sezone i moramo da pobeđujemo ekipe kao što su Budućnost, Cedevita Olimpija i Zvezda.

Škripalo je u napadu u trećoj četvrtini, ali je odbrana bila savršeno podmazana tokom čitavog meča.

- Utakmicu smo prelomili ukradenim loptama u poslednjoj deonici i lakim poenima. To je željeni model naše igre, na kraju smo imali 12 ukradenih lopti iz kojih smo proizveli minimum 20 poena. U prethodnim utakmicama smo nešto slabije trčali, međutim, protiv Lijetkabelisa i Budućnosti smo bili dobri u tome, što je veliki zalog za utakmicu koja se igra 40 minuta.

Izuzimajući reprezentativce, ostale igrače crno-belih čeka pauza do gostovanja Igokei 4. decembra u 10. kolu AVA lige.

BOKAN ZAHVALIO PARTIZANU

PREDSEDNIK Budućnosti Dragan Bokan zahvalio se Partizanu na gostoprimstvu.

- Hvala treneru Željku Obradoviću na korektnim, prijateljskim izjavama uoči utakmice. Lepim rečima je doprineo da se smire tenzije i da susret dva velika kluba protekne u prijateljskoj atmosferi. To je primer pravog sportskog duha, manira koji neguje i naš klub. Susret Partizana i Budućnosti je prava poruka za ABA ligu i treba da predstavlja reper za odnose klubova i navijača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)