SRBIJA IMA NOVOG KAPITENA: Izbor je pao na Tinu Krajišnik

Novosti online

08. 11. 2021. u 14:35

NOVI kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Tina Krajišnik rekla je danas da je čast preuzeti kapitensku traku i istakla da će se potruditi da bude oslonac timu na terenu i van njega.

СРБИЈА ИМА НОВОГ КАПИТЕНА:  Избор је пао на Тину Крајишник

FOTO: M. Vukadinović

- Biti kapiten ove ekipe i predvoditi tim koji brani boje naše zastave je ogromna čast i neizmerno zadovoljstvo. Smatram da mi je ukazano veliko poverenje selektorke da, u momentu kad kreće novi ciklus i ostvarenje novih ciljeva, budem izabrana kao neko ko će voditi tim na tom putu - rekla je Krajišnik, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija počela je pripreme za kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2023, koju će u nedelju odigrati protiv Hrvatske.

Na okupu je 15 igračica, koje predstavljaju dosta izmenjen i podmlađen sastav u odnosu na prethodno leto kada je osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu u Valensiji i ostvarena četvrta pozicija na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tu ekipu predvodi Tina Krajišnik koja je kapitensku traku nasledila od Jelene Bruks.

- Imala sam priliku da vidim kako je tu ulogu svih prethodnih godina uspešno obavljala Jelena, ja ću se potruditi da budem oslonac timu na terenu i van njega i da svoje igračko i životno iskustvo usmerim ka mladim igračicama koje će sada imati bitnu ulogu u timu - rekla je ona.

Krajišnik je navela da je tim znatno podmlađen i da je trenutno u sastavu samo nekoliko iskusnijih igračica, ali je istakla da veruje da, uz ozbiljan pristup i timski rad, ta kombinacija mladosti, energije sa iskustvom, može da da željeni rezultat.

- Očekuje nas šest trenažnih dana koje ćemo maksimalno iskoristiti za pripremu utakmice sa Hrvatskom. Još jednom bih istakla da iskreno verujem u naš tim i da ćemo predvođeni selektorkom sigurno dati maksimum kao i do sada - rekla je Tina Krajišnik.

Utakmica Hrvatska - Srbija na programu je u nedelju od 18.00 u Zaboku.

Plasman na Eurobasket 2023. ostvariće pobednici svih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!