ABA SA ŽELJKOM 30 ODSTO BOLJA: "Biće mi čast da vodim utakmicu protiv njega", kaže trener Igokee Dragan Bajić

V. P.

24. 09. 2021. u 22:09

SENZACIONALNI povratak Željka Obradovića u Partizan bio je centralna letnja košarkaška tema ne samo u regionu, već u čitavoj Evropi.

АБА СА ЖЕЉКОМ 30 ОДСТО БОЉА: Биће ми част да водим утакмицу против њега, каже тренер Игокее Драган Бајић

FOTO: N. Paraušić/N. Skenderija

O značaju prisustva legendarnog trenera na prostorima bivše Jugoslavije govorio je i šef struke Igokee Dragan Bajić.

- Kao trenera i kao čoveka raduje me povratak Željka Obradovića na ove prostore i to što će biti učesnik takmičenja u kojem je i moj tim - rekao je Bajić za BH radio.

- Nikad nisam krio da sam navijao za Partizan i svakako će mi biti velika čast da vodim utakmicu protiv takve trenerske veličine. Mislim da će sam njegov dolazak sigurno podići nivo kvaliteta ABA lige za 30 odsto.

Bajić je izdvojio ekipe koje spadaju u najuži krug kandidata za šampionsku titulu ove sezone.

- Partizan će sigurno igrati zapaženu ulogu, uz Crvenu zvezdu koja je poslednjih nekoliko godina jedan od boljih i kvalitetnijih timova. Sigurno će i ove sezone imati glavnu reč. Ne treba zapostaviti ni Budućnost ni Cedevita Olimpiju, koji imaju dobre timove, ulažu velika sredstva i traže svoju šansu za najviši plasman. Ne bi trebalo potceniti ni Megu, koja svake godine ima talentovan tim i može da bude tvrd orah svim ostalim konkurentima. Takođe, Cibona koja je zadržala sastav mladih i talentovanih igrača iz prošle sezone, dodatno se pojačala na određenim pozicijama.

FOTO: N. Paraušić/N. Skenderija

Posle jedne od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, u kojoj je Igokea igrala polufinale plej-ofa ABA lige i Top 16 fazu FIBA Lige šampiona, klub iz Republike Srpske bitno je izmenio sastav.

- Mislim da će vreme biti naš najbolji saveznik, jer u svim pripremnim utakmicama video sam da ćemo neke stvari morati da dignemo na viši nivo kako vreme bude odmicalo. Što se tiče lige, svi dele mišljenje da će biti najinteresantnija od njenog osnivanja. Dosta klubova pretenduje na visoke pozicije. Kada je Igokea u pitanju, u ovu sezonu ulazim kao čovek koji se nikoga ne boji. Pun sam samopouzdanja i to želim da prenesem na tim. Želim da košarkaška javnost ponovo priča da Igokea igra najbolju košarku, kao što je to bio slučaj prošle sezone i da se svi respektabilni timovi plaše Igokee.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna