DOSAD NEVIĐENA FOTOGRAFIJA: Duda Ivković, Željko Obradović i događaj u crkvi koji Žoc neće nikada zaboraviti

Novosti online

17. 09. 2021. u 13:54

VEST da je preminuo Dušan Duda Ivković uzdrmala je košarkašku javnost širom sveta, ali najviše one njemu najbliže. Željko Obradović upravo u takve spada.

ДОСАД НЕВИЂЕНА ФОТОГРАФИЈА: Дуда Ивковић, Жељко Обрадовић и догађај у цркви који Жоц неће никада заборавити

FOTO: N. Paraušić

Reći da je Duda Ivković velikan košarke je, koliko god tačno, toliko i nedovoljno. Slično je i sa Žocom. Kao što je nedovoljno bilo šta reći o njihovom odnosu, a da to dovoljno oslika snagu međusobnog poštovanja, istinske ljubavi između dve, za istoriju sporta, važne ličnosti.

Ivković i Obradović nisu samo bili prijatelji, niti samo kolege, niti jedino „vrhunski stratezi iz jedne te iste zemlje“, naše. Bili su i kumovi. Spojili tako i sebe i svoje porodice, za večnost.

I, sada, kada se legendarni Duda preselio u „nebesku ložu“, na internetu je osvanula fotografija stara malo preko dve decenije, fotografija koja je ostala kao svedočanstvo večne veze Obradovića i Ivkovića.

Na njoj je zabeležen trenutak sa krštenja Žocovog sina Đorđa, kome je kum postao upravo – Dušan Duda Ivković.

Vest o smrti legendarnog stratega, a njegovog kuma, Obradovića je juče sa pravom uzdrmala više nego mnoge druge, o čemu su svedočile i njegove reči posle kontrolne utakmice Partizana, u koji se vratio, sa aktuelnim prvakom Evrope, Efesom.

- Ova utakmica bila je prva pred našim navijačima, hvala im što su došli u tolikom broju, što su podržali ovaj novi tim koji je tek na početku i što su ispratili mog velikog prijatelja i kuma Dudu Ivkovića na način kako je on to zaslužio. Meni lično je mnogo težak dan. Mnogo je emocija. Probao sam da što više budem skoncentrisan na utakmicu - istakao je Željko Obradović posle pobede Partizana.

BONUS VIDEO Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IDEMO KORAK PO KORAK, OČEKUJE NAS VEOMA KVALITETAN TURNIR U PARIZU: Selektorka  Maljković u susret Olimpijskim igrama