NI "AMERIKANCI" NISU ZABORAVILI DUDU: Gregove reči teraju suze na oči, Peđa je imao poruku za sve mlade košarkaše

Novosti online

17. 09. 2021. u 08:10

ODLAZAK Dušana Ivkovića je jednako pogodio sve iskrene zaljubljenike u igru pod obručima. Prvi put se na Balkanu u ovom trenutku nismo podelili na Srbe i Hrvate.

НИ АМЕРИКАНЦИ НИСУ ЗАБОРАВИЛИ ДУДУ: Грегове речи терају сузе на очи, Пеђа је имао поруку за све младе кошаркаше

Foto: Milena Anđela

Jednako se tugovalo u Zagrebu, Beogradu, Splitu, Sarajevu, Ljubljani... Duda je bio Jugoslavija, ali i širom Evrope i sveta. Poslednji u nizu su krenuli da se oglašavaju oni koji žive preko okena, gde je košarka i izmišljena. Ruku na srce, to je i normalno s obzirom na vremensku razliku.

Legendarni NBA stručnjak i trener San Antonija Greg Popovič biranim rečima oprostio se od Dušana Dude Ivkovića.

- Dušan Ivković je bio ikona u svetu košarke. Imao je karakter veći od života, bio je izuzetan gospodar igre. Moje vreme provedeno s njim, u Evropi ili u SAD, uvek je bilo ispunjeno trenucima oduševljenja i upijanja znanja kao od nikog drugog.

Moje saučešće Neni i njegovoj porodici tokom ovog teškog perioda - napisao Greg Popovič, a preneo njegov klub San Antonio.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Stojaković poručio je da će doživotno biti zahvalan Dušanu Ivkoviću.

- Počivaj u miru! Želim svim mladim košarkašima, koji se bore za jedno skromno mesto u svetu košarke, da imaju sreću kao što sam je i ja imao i da sretnu čoveka kao što je Dušan Ivković. Doživotno zahvalan! - napisao je Stojaković na Instagramu.

Od Dude su se tokom jučerašnjeg dana oprostili brojni evropski klubovi, Partizan i Efes, kao i Saša Obradović, Dino Rađa, Jure Zdovc, Aleksandar Đorđević, Vasilis Spanulis…

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)