VAJT OPTIMISTA: Zvezda u problemu

G. K.

12. 09. 2021. u 17:43

SEZONA nije počela, a košarkaši Crvene zvezde doživeli su veliki hendikep pošto je novajlija Eron Vajt na pripremnom meču protiv Panatinaikosa (83:55) u Minhenu doživeo prelom podlaktične kosti leve ruke i očekuje ga pauza od šest nedelja.

ВАЈТ ОПТИМИСТА: Звезда у проблему

Foto: KK Crvena zvezda

Operacija u Nemačkoj je prošla uspešno, a Amerikanac se jutro posle oglasio putem društvenih mreža.

- Hvala svima na porukama i podršci. Operacija je uspešno prošla i očekujem da se vratim na teren što pre. Ovo nije način na koji sam želeo da sezona počne, ali ću učiniti sve da ozdravim i vratim se da pomognem timu - napisao je Vajt na svom instagram-profilu.

Ovakav neočekivani splet događaja bi mogao da stručni štab crveno-belih na čelu sa Dejanom Radonjićem natera da potraže privremenu zamenu na poziciji krilnog centra.

- Svi se nadamo da će njegov oporavak posle skidanja gipsa biti što kraći, a na nama je da pokušamo da premostimo taj period bez Vajta na najbolji mogući način - istakao je trener Radonjić.

Nema sumnje da će izostanak Vajta iz rostera uticati na srpskog šampiona tim pre što se bivši igrač Panatinaikosa, Žalgirisa i milanske Olimpije odlično uklopio i prilagodio na novu sredinu i saigrače pošto je u pripremnom periodu bio jedan od najistaknutijih pojedinaca.

Uz to, srpski šampion je još uvek u potrazi za drugom "peticom". Zasada tu ulogu obavlja Maik Cirbes koji je dobijao određene minute i na turniru u Minhenu, međutim daleko od toga da bi trebalo očekivati da će nemački centar potpisati dugotrajni ugovor.

PAO: NISMO POVELI LEKARE

ČELNI ljudi Panatinaikosa odgovorili su na saopštenje Zvezde u kojem je iskazano nezadovoljstvo reakcijom njihovog igračkog i medicinskog osoblja prilikom povrede Erona Vajta.

- Ne želimo da preko igrača ulazimo u kominukacione igre. Od srca želimo oporavak svom nekadašnjem igraču. Sigurni smo da će se borac poput Erona brzo vratiti još jači na parket. Zbog ozbiljnog ličnog problema, naš timski lekar nije ni otputovao u Minhen. Od organizatora smo dobili uverenje da postoji puna medicinska pokrivenost i briga za turnir, što je i dokazano neposrednom reakcijom kod povrede igrača - stoji u klupskoj izjavi "zelenih".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)