DIVAC O DANAŠNJOJ KOŠARCI I OBRADOVIĆU: DŽordan bi davao 80 poena po meču! Željko je veći Partizanovac od svih nas

Novosti online

15. 07. 2021. u 09:12

VLADE Divac odmara u Crnoj Gori od košarkaških, ali i drugih aktivnosti.

ДИВАЦ О ДАНАШЊОЈ КОШАРЦИ И ОБРАДОВИЋУ: Џордан би давао 80 поена по мечу! Жељко је већи Партизановац од свих нас

foto: EPA

Jedan od najboljih igrača svih vremena sa ovih prostora pričao je za tamošnji magazin “Buka” o košarci nekad i sada, kao i dolasku Željka Obradovića u Partizan.

Bili ste do skoro generalni menadžer Sakramento Kingsa. Imali ste priliku da vidite ponašanje novih generacija igrača. Koliko je teže sada postati igrač uz sve menadžere, roditelje koji su više uključeni, društvene mreže i drugačije navike u odnosu na Vaš period?

- Mislim da je mnogo lakše sada, jer je sport, ne samo košarka, generalno napredovao. I od načina života, ishrane i tehnologije, praćenja fizičke spreme igrača. Nažalost, neki gledaju kroz prste pa se dešavaju razne stvari kao što je bilo na Evropskom prvenstvu u fudbalu gde se desilo da sportisti kolabiraju. Ipak, mislim da je sada lakše jer tehnologija pomaže u razvoju igrača.

- Evo da vam ‘plastično’ objasnim....Da imate Džordana u današnje vreme on bi po ovim pravilima imao prosek od 80 poena po utakmici. Pa uporedite ko je najbolji. Pravila su se promenila, nema fizičkog kontakta, grube igre, nema odbrana fokusiranih. Igra se za publiku, što je lepo, za koš više, što je takođe lepo, ali čini mi se da se izgubila konkurentnost, pa je nezahvalno uopšte porediti jednu generaciju sa drugom, jer su prosto drugačije okolnosti - objasnio je on.

FOTO: EPA

 

Divac na pitanje o najboljem košarkašu sa ovih prostora ističe da se ograđuje da nije igrao Krešom Ćosićem, koji ga je trenirao i smatra ga za velikog stručnjaka, a od igrača...

- Od igrača svakako su Dražen Petrović i Arvidas Sabonis na vrhu ali bih tu stavio i mog saigrača Peđu Stojakovića koji malo dobija pažnje. Ali kada pogledate u kom vremenu je igrao i bio Ol-star igrač mnogo puta i pobednik u šutiranju trojki, imao je kvalitet odmah iza Dražena i Sabonisa - rekao je Divac.

FOTO: M. Vukadinović

 

Željko Obradović, vratio se u Partizan. To je izazvalo pozitivne reakcije u celom regionu.

- Željko je veliki trener, najbolji svih vremena u Evropi i kao takav da dođe u Partizan onda mora da postoji velika ljubav a Željko stvarno ima ljubav prema Partizanu, kao i svi mi, ali on pogotovo. Drago mi je što se vratio i želim mu sve najbolje.

On nije zaboravio ni da pohvali Novaka Đokovića i navede ga kao primer dobrog sportiste.

- Mogu da ga stavim da bude u rangu najboljih sportista svih vremena sveta. Novak je takva ličnost koja pomera granice na svakom polju i na terenu i van njega. On je za mene primer kako bi trebalo da izgleda uspešan sportista – predan, vredan. Samoupozdanje koje ima, što je važno za sportistu, je neverovatno i možemo da budemo svi srećni da je Novak deo naših prostora - istakao je Divac.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)