TINA KRAJIŠNIK ZA "NOVOSTI": "Marš na Drinu" za energiju

G. KELIĆ

30. 06. 2021. u 11:00

JEDNU od ključnih uloga na tek završenom prvenstvu Evrope za košarkašice gde se reprezentacija Srbije okitila najsjajnijim odličjem, odigrala je Tina Krajišnik (30).

ТИНА КРАЈИШНИК ЗА НОВОСТИ: Марш на Дрину за енергију

FOTO: M. Vukadinović

Startni centar Marinine vojske vodila je bespoštedne borbe ispod obruča sa moćnim protivničkim "peticama" iz Španije (Ndur), Belgije (Meseman) i Francuske (Gruda). Za rođenu Sarajku ova medalja je od posebnog značaja, pošto je prva u dresu nacionalnog tima.

- Utisci su se malo slegli posle finala. Ne znam šta bih rekla, jednostavno sam presrećna. Toliko dugo sam čekala ovaj momenat. Preponosna sam, imamo nešto što stvarno nijedan drugi tim nije imao na ovom prvenstvu. Bez poraza smo osvojile zlato uz pomoć našeg zajedništva i vere jedne u drugu. Taj osećaj mislim da će ostati urezan svima nama do kraja života - ističe emotivno Tina u razgovoru za "Novosti".

PODSTREK PRED TOKIO

VREMENA za slavlje, a i zasluženi predah nema mnogo, pošto već sedmog jula počinju  pripreme za OI u Tokiju koje startuju krajem meseca.

- Znamo šta znače Olimpijske igre. Ovaj uspeh može da nam posluži kao dodatni podstrek i motivacija da nastavimo sa kvalitetnim radom i usavršavanjem. I naravno da pokušamo da se iz Tokija vratimo ponovo sa nekom od medalja - završava sa osmehom Krajišnikova.

Kakav posao je igračica turskog Galatasaraja uradila u finalnom meču najbolje oslikava lična statistika dve najefikasnije igračice "trikolora", centara Enden Mijem i Sandrin Grude koje su zajedno postigle samo sedam poena.

- Najbitnije je bilo naći ulogu u timu i ja sam negde uspela da ono što je stručni štab zahtevao od mene ispunim do kraja. Od njih se očekivalo da budu bolje u napadu, ali naša snažna odbrana je odradila fenomenalan posao tokom čitavog prvenstva - skromno, u prvi plan stavlja ekipu naša zlatna diva.

Neka tajna veza između selektorke Marine Maljković i košarkašica očigledno postoji pošto je osvojena četvrta medalja po njenim vođstvom.

- Znala sam da postoji recept po kome su se osvajale medalje ovih godina, a sada sam se uverila u to. Neverovatna energija sa Marinine strane i poverenje koje imamo jedna u drugu, uz naravno naporan rad, na kraju mora da stvori rezultat - naglašava devojka koja je deo reprezentacije bila i 2017. kada je sa Stevanom Karadžićem na klupi EP okončano na 11. mestu.

PARKER ČESTITAO SRPKINjAMA

FOTO: Instagram

PROSLAVLjENI francuski košarkaš Toni Parker čestitao je Srpkinjama osvajanje Evropskog šampionata, a posle finalnog meča koji je posmatrao sa tribina na svom instagram-profilu je objavio fotografiju sa Aleksandrom Crvendakić koja nastupa za tim Asvela čiji je on vlasnik.

- Čestitke! Zasluženo - napisao je Parker.

Pesma je pratila košarkašice tokom celog takmičenja, a sa pesmom je na najlepši način ono i okončano.

- Imamo toliko naših pesama, ali mislim da nam je "Marš na Drinu" pred početak svakog meča uvek davao određenu energiju sa kojom izletimo na teren - završava sa osmehom Tina.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju