NOSILA JE TIM DO ZLATA: Miloš Vasić, trofejni srpski veslač, ponosan na suprugu Sonju, najbolju košarkašicu Evrope

S. KRSTOVIĆ

29. 06. 2021. u 09:00

MILOŠ Vasić je svim srcem bio uz svoju suprugu Sonju, najbolju košarkašicu EP.

НОСИЛА ЈЕ ТИМ ДО ЗЛАТА: Милош Васић, трофејни српски веслач, поносан на супругу Соњу, најбољу кошаркашицу Европе

FOTO: M. Vukadinović

Trofejni veslač nije mogao sa tribina dvorane u Valensiji da bodri prvu zvezdu Srbije, jer se u Atini priprema za Olimpijske igre u Tokiju. Ipak, svakodnevno se čuo sa Sonjom i iz grčke prestonice slao pozitivnu energiju.

- Bilo je uzbudljivo od starta, sa Italijom, Španijom i Belgijom. U finalu su od početka bile malo rasterećenije, videlo se da su krenule u dobrom ritmu, da nemaju šta da izgube, da imaju srebro u džepu, ali da hoće da uzmu zlato. Odigrale su izvanredno, osećaj je super, a meni je posebno drago zbog Sonje, jer joj je ovo bilo poslednje Evropsko prvenstvo. Mislim da je na pravi način završila, kako zlatom, tako i priznanjem MVP - priča u telefonskom razgovoru, za "Novosti", Miloš Vasić.

Priznaje Vasić da mu je žao što nije mogao da sa tribina bodri Sonju:

- Šta da se radi, mi smo profesionalni sportisti, razumemo se. Ja sam u Atini na pripremama za Tokio, tako da nisam mogao da prisustvujem Sonjinom oproštaju. Ostaje žal pogotovo što je to bilo njeno poslednje Evropsko prvenstvo. Srećom, Sonja sve to razume, imala je iz Grčke veliku podršku.

Priča Miloš da je Sonja imala dosta problema u poslednje dve godine:

- Imala je iza sebe dve teške sezone, zbog kolena, mučila se i u klubovima. Opet, dobro je trenirala, pripreme sa reprezentacijom super je uradila i o tome smo pričali. Smatrala je da može da odigra najbolje do sada. I stvarno je to uradila, nosila je ekipu. Mislim da to što je znala da joj je ovo poslednje EP dalo neku dodatnu energiju. Stvarno je pokazala neverovatnu mentalnu snagu i celo prvenstvo vodila ekipu do evropske titule.

Vasić se trudio svaki put da opusti svoju lepšu polovinu:

- Govorio sam joj da se prepusti igri, da igra svoju igru i da razmišlja o sebi i ekipi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja