O OVOME REPREZENTACIJE ĆUTE: Svetsko prvenstvo u fudbalu konačno prekida "večno" prokletstvo?

Novosti online

11. 12. 2022. u 21:49

SVETSKO prvenstvo ulazi u završnu fazu. Četiri reprezentacije će se boriti za trofej, a ostalo je da se vidi da li će biti prekinuto "večno" prokletstvo na Mundijalima.

О ОВОМЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ЋУТЕ: Светско првенство у фудбалу коначно прекида вечно проклетство?

FOTO: Tanjug/AP

Naime, od 1998. godine kada je uvedeno da na planetarnoj smotri učestvuju 32 reprezentacije nije se desilo da šampion bude selekcija koja se nalazila u grupi F.

Možda je Mundijal u Kataru prilika da se to promeni, pošto su u pomenutoj grupi bili Hrvatska i Maroko koji će igrati u polufinalu protiv Argentine, odnosno Francuske.

FRANCUZI PREKINULI LOŠ NIZ

REPREZENTACIJA Francuske uspela je da prekine loš niz na prvenstvima. "Galski petlovi su prva selekcija od 1998. godine koja je stigla do polufinala, a da je prethodno osvojila Mundijal. Pre njih to je uradio Brazil. "Karioke" su 1994. bili prvaci, da bi četiri godine kasnije izgubili u finalu.

Zanimljivo je to da postoji mogućnost da se aktuelni vicešampion i afrička reprezentacija nađu u finalu, što znači da bi novi prvak sveta definitivno bio iz grupe F. Isto tako, može da se dogodi da se ovo prokletsvo nastavi i sačeka se neko novo Svetsko prvenstvo pa da ono bude srušeno.

Vredi istaći da je najbliža ovom poduhvatu bila Argentina 2014. godine, ali "gaučosi" su tada u meču za trofej poraženi od Nemačke (1:0) posle produžetaka.

Pred polufinalne okršaje i Hrvatska i Maroko su na papiru autsajderi, ali u dosadašnjem toku Mundijala su pokazali da mogu da pobede velike reprezentacije. "Vatreni" su skinuli skalp jednom Brazilu, dok su "lavovi Atlasa" najpre eliminisali Španiju, a potom i Portugal i u grupnoj fazi su trijumfovali protiv Belgije koja je na prošlom prvenstvu sveta bila treća.

Podsetimo, duel Argentina - Hrvatska na programu je u utorak od 20 sati, dok se dan kasnije u isto vreme sastaju aktuelni šampion Francuska i Maroko.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)