NOVI NEMANJA VIDIĆ: Tri giganta vode bitku da ga dovedu, svet dobija najskupljeg defanzivca u istoriji

Novosti online

11. 12. 2022. u 17:06

SVET je na pragu da dobije novog najskupljeg defanzivca u istoriji fudbalske igre, a radi se o supertalentovanom Jošku Gvardiolu, koji briljira na Mundijalu u Kataru.

НОВИ НЕМАЊА ВИДИЋ: Три гиганта воде битку да га доведу, свет добија најскупљег дефанзивца у историји

Foto: Tanjug/Tanja Valić

U nogama i fudbalskoj inteligenciji ovog komšijskog vunderkinga je odbrana "vatrenih", koja će u utorak biti na velikim iskušenjima protiv Mesijeve Argentine. I dok Gvardiol oduševljava na Svetskom prvenstvu, ruke trljaju u Lajpcigu, njegovom trenutnom klubu.

FOTO: AP/Tanjug

"Futmerkato" prenosi da su na adresu nemačkog kluba i zvanično došle tri ponude. Jedna je stigla od strane londonskog Čelsija u visini od 90 miliona evra, Mančester junajted nudi 95, a naravno najviše se razmahuje Mančester siti, koji želi odmah da završi posao i poslao je ponudu u visini od 100 miliona evra.

Gvardiol navodno želi da se okuša u Premijer ligi i timovi iz te zemlje imaju prioritet u njegovoj glavi, iako će naravno sve odlučiti novac.

Ukoliko Lajpcig prihvati neku od tri navedene ponude, Gvardiol će postati najskuplji defanzivac u istoriji fudbala. Lajpcig bi zaradio čak pet puta više u odnosu na iznos koji je platio zagrebačkom Dinamu kada su ga doveli prošle godine.

Gvardiol je tada prešao iz matičnog kluba u Bundesligu za iznos od 18.8 miliona evra, a tim sa "Maksimira" ima i 20 procenata od narednog transfera.

Marjan Šišić, agent koji zastupa Gvardiola, izjavio je da se njemu i fudbaleru ne žuri, te da će razmotriti sve ponude. Ističe da je Gvardiol srećan u Lajpcigu, ali da je svestan da se neverovatnom brzinom razvija i da je prerastao renome ovog nemačkog kluba.

Tek mu je 20 godina, a prema igrama na terenu deluje mnogo zrelije i iskusnije. Fudbalski stručnjaci smatraju ga najvećim "biserom" na poziciji štopera trenutno u svetu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)