HOLANDIJA NAPADA OSLABLJENI SENEGAL Nije to pravi derbi bez Manea

Đ. S.

20. 11. 2022. u 20:07

OKRŠAJ Senegala i Holandije na stadionu "Al Bajt" (17.00) je trebalo da bude prvi derbi 22. Svetskog prvenstva u fudbalu. Susret ambicioznih Evropljana i šampiona Afrike, ekipe sa Crnog kontinenta od koje se najviše očekivalo u Kataru, ipak će ostati bez tog epiteta, pošto je povreda Sadija Manea značajno umanjila euforiju kod Senegalaca.

ХОЛАНДИЈА НАПАДА ОСЛАБЉЕНИ СЕНЕГАЛ Није то прави дерби без Манеа

FOTO: AP/Tanjug

Međutim, selektoru "lala" Luju van Galu ne opada opreznost, svestan je značaja prvog meča na Mundijalu.

- Senegal je šampion Afrike, eliminisali su Egipat, takođe jednu veoma jaku reprezentaciju. Na prvi pogled mislim da je Senegal najteži protivnik u grupi. Uspeli smo da analiziramo Katar, dok je Ekvador veliki znak pitanja. Dugo je bilo upitno da li će doći ovde. Moji skauti su ih analizirali, ali moram to da uradim i sam - osvrnuo se čovek koji treći put sedi na klupi Holandije, a drugi put vodi svoju selekciju na Mundijalu.

Pored meča Senegala i Holandije, na programu su dva nešto manje atraktivna okršaja. Prvo će od 14.00 na travu stadiona "Kalifa" Englezi udariti na Iran, a program drugog dana Mundijala, završava se utakmicom između SAD i Velsa (20.00).

BEJL DEBITUJE

JEDAN od najboljih igrača u poslednjoj deceniji Geret Bejl, zabeležiće debitantski nastup na Mundijalu protiv selekcije SAD (20.00). Vođa Velšana koji igraju na prvom Mundijalu još od 1958. očekuje i pobedu na otvaranju protiv "jenkija".

- Neverovatan osećaj. Biti deo tima koji je to postigao zaista je sjajan - kazao je Bejl.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)