PAPRENE CENE PIVA U KATARU: Organizatori Mundijala zadali glavobolje navijačima

Novosti online

13. 11. 2022. u 16:43

LjUBITELjE fudbala obradovala je vest da će moći da konzumiraju pivo na Mundijalu u Kataru uprkos tome što je konzumacija istog zabranjena u ovoj zemlji. Ipak, najnovije informacije o cenama ovog mnogima dragog napitka nikako ih neće obradovati.

ПАПРЕНЕ ЦЕНЕ ПИВА У КАТАРУ: Организатори Мундијала задали главобоље навијачима

Foto: Profimedia

Svetsko prvenstvo u Kataru prvo je koje se igra u jednoj muslimanskoj zemlji i navijači koji dolaze sa svih strana sveta neće imati slobodu na kakvu su inače navikli.

To se posebno odnosi na konzumiranje piva pred, tokom i nakon utakmica jer je u zemlji domaćina Mundijala konzumacija alkohola u javnosti zabranjena.

Organizatori su se potrudili da navijači ne ostanu bez omiljene zanimacije. Na određenim delovima imaće priliku da popiju poneko pivo.

To će biti samo na odabranim lokacijama (hotelski barovi), a biće dozvoljena prodaja piva na površinama oko stadiona. Navijači međutim neće smeti da ga unose na stadion ili da ga iznesu iz određene zone oko stadiona.

Takođe, pivo će biti dostupno i u fan zonama koje organizuje FIFA. Ono će biti dostupno samo u večernjim satima, a cene će biti astronomske.

Tako će čaša piva od pola litra, jedne američke pivare koja je sponzor FIFA i koja će biti dobavljač, koštati oko 14 dolara, što je oko 1.585 dinara.

Navijači će morati dobro da paze na pravila. Eventualno kršenje moglo bi im uzrokovati brojne probleme sa zakonom i ogromne zatvorske kazne.

Zbog toga su fudbalski savezi navijačima izdali preporuke o ponašanju u Kataru jer se suočavaju s pravilima kakva još nisu videli tokom utakmica, a od domaćina stiže preporuka:

- Navijači bi trebali imati na umu da je konzumacija alkohola izvan određenih područja zabranjena. Alkohol nije deo naše kulture, ali gostoprimstvo jeste - poruka je iz Katara.

Svetsko prvenstvo u Kataru igra se od 20. novembra do 18. decembra, a titulu prvaka brani selekcija Francuske.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)