ZBOG FUDBALA 15.000 MRTVIH! Nemci bojkotuju Katar: Navijači Dortmunda i Bajerna priredili scene o kojima se priča

Novosti online

05. 11. 2022. u 17:07

DO početka Svetskog prvenstvao u Kataru ostalo je još samo 15 dana, ali čini se da se ne raduju baš svi činjenici da ćemo uskoro gledati najbolje što planeta ima. Naime, danas je u Nemačkoj glavna tema Mundijal, ali organizatorima tog takmičenja je bolje da ne gledaju parole koje su danas na stadionima širom ove zemlje.

ЗБОГ ФУДБАЛА 15.000 МРТВИХ! Немци бојкотују Катар: Навијачи Дортмунда и Бајерна приредили сцене о којима се прича

FOTO: EPA

U Bundesligi danas je na rasporedu 13. kolo i ostalo je da se pored ovog odigra još samo jedno kolo pred pauzu zbog početka Mundijala.

Poznato je da se ovaj put šampionat sveta igra u neobičnom terminu i zimskom periodu što nije bila praksa, ali očigledno da je novac bio na prvom mestu kada je FIFA pre desetak godina birala domaćina za ovogodišnje izdanje.

Sa Mundijalom u Kataru povezano je mnogo kontroverzi koje isplivavaju na površinu iako su organizatori dali svoj maksimum da sve to pokušaju zataškati.

Pre svega mnogi pozivaju na bojkot Mundijala jer je Katar prekršio mnoga ljudska prava radnika koji su radili na izgradnji stadiona u ovoj zemlji. Veliki broj njih je i izgubio živote na gradilištu, ali sve to su domaćini nekako "gurnuli pod tepih".

Foto: N.I./EPA

Međutim, kako se početak Mundijala približava tako je sve više onih koji pozivaju na bojkot ovog takmičenja.

Sada su na red došli Nemci koji ovonedeljne utakmice iskoristili kako bi jasno pokazali nezadovoljstvo zbog svega što se dešava u Kataru, te su pokazali koliko su protiv činjenice da će se Mundijal odigrati u toj zemlji.

U centru pažnje našli su se navijači Borusije Dortmund i Bajerna, a parole pristalica ovih klubova trenutno su cenralna tema na društvenim mrežama.

Dortmund igra na svom terenu protiv Bohuma, a pred početak meča navijači su pokazali ogromnu parolu na kojoj je pisalo: "Bojkot Katar 2022", te još nekoliko poruka koje su jasno protiv održavanja Mundijala u toj zemlji.

FOTO: EPA

Sličnu scenu gledali smo i u Berlinu gde trenutno igraju Herta i Bajern, a u centru pažnje su bili navijači iz Minhena.

- 15.000 mrtvih za 5.760 minuta fudbala. Neka vas je sram - pisalo je na jednoj od parola navijača iz Bavarske.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)