"ZA DOM SPREMNI" DOŽIVOTNA ZABRANA: Ustaštvo im došlo glave

Novosti online

05. 11. 2022. u 12:39

Nekoliko nedelja nakon što su svetom prošle slike Hrvata iz Australije koji skandiraju "za dom spremni", nose ustaške zastave i sa tribine pokazuju fašističke pozdrave stigla je i kazna!

ЗА ДОМ СПРЕМНИ ДОЖИВОТНА ЗАБРАНА: Усташтво им дошло главе

FOTO: Printskrin/Tviter/GLR_Clarke

Hrvatsi iseljenički klub Sidnej junajted koji se takmiči u australijskoj drugoj ligi uspeo je da stigne do finala australijskog kupa, a tamo su izgubili od Mekartura. Navijači su nedoličnim ponašanjem uništili meč, a sada će zbog toga ekipa morati da plati 15.000 dolara.

Tokom meča je osam navijača izbačeno sa stadiona, a dvojica su dobila doživotnu zabranu dolaska na fudbalske utakmice koje organizuje Fudbalski savez Australije. Sada je klub dobio poslednju opomenu pred drastičnije kazne jer su im se slične stvari dešavale i ranije.

Svaki sledeći nacistički ispad biće kažnjen oduzimanjem bodova, izbacivanjem iz takmičenja, a ukoliko se nešto slično desi u kupu Sidnej junajted, koji se nekada zvao Sidnej Kroacija dobiće trogodišnju zabranu igranja u kupu.

Savez je osim novčane kazne i pretnji daljim suspenzijama od kluba tražio da uključi svoje navijače u edukativne programe koji se bave iskorenjivannjem rasizma, a naložio je i da jedan deo navijača mora da radi u aboridžinskim i jevrejskim zajednicama na volonterskoj bazi.

Ovaj klub nastao je 1957. godine kao klub hrvatskih iseljenika, kojih je veliki broj u Australiji. 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest