FANTASTIČNA VEST! Mundijal "samo što nije", a Dragan Stojković Piksi i "orlovi" će zbog ovoga biti oduševljeni

Novosti online

26. 10. 2022. u 20:32

SITUACIJA u kojoj se našao naš nacionalni tim naterala je mnoge, pa i selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića Piksija, da se se zabrinu, ali sada su stigle odlične vesti.

ФАНТАСТИЧНА ВЕСТ! Мундијал само што није, а Драган Стојковић Пикси и орлови ће због овога бити одушевљени

FOTO: M. Vukadinović

Podsetimo, pre 20-ak dana se povredio Aleksandar Mitrović, koji je dve sedmice morao da pauzia, ali se rekorder po broju golova za naš državni tim vratio klupskim obavezama, a onda se novi razlog za glavobolju selektora pojavio sinoć.

Naime, Dušan Vlahović je zamenjen u 70. minutu utakmice Lige šampiona između Benfike i Juventusa, i to jer je sam tražio da izađe, zbog bola koji je osetio u nozi.

Strepelo se sve do večeras, jer je postojala bojazan da je u pitanju ozbiljnija povreda primicača, a zakazan pregled po povratku u Torino čekali su s nestpljenjem i navijači Juventusa, ali i svi koji bodre fudbalsku reprezentaciju Srbije.

A onda je stigla izvrsna vest:

Italijanski "Skaj sport" je otkrio da je Vlahović odlično prošao, da povreda uopšte nije strašne prirode i da će Srbin biti na raspolaganju treneru Juventusa Masimilijanu Alegriju već za naredni prvenstveni meč, protiv Lećea.

Ovo, svakako, može da ohrabri i Stojkovića, jer se Mundijal bliži, a zdravlje prvotimaca (Vlahović najčešće i počinje mečeve u startnoj postavi, sa Mitrovićem) je na prvom mestu pred velike izazove u Kataru.

Inače, Dušan Vlahović je ove sezone odigrao 15 mečeva za torinski klub, a sedam puta se upisao u listu strelaca.

 

Fudbalska reprezentacija Srbije - raspored mečeva

Srbija će na Mundijalu, koje je na programu od 20. novembra do 18. decembra, igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Prvu utakmicu na Mundijalu Srbija igra protiv Brazila 24. novembra. Sledi meč protiv Kameruna, 28. novembra, te protiv Švajcarske, 2. decembra, čime Piksijeva ekipa završava s nastupima u grupi, a ako bude među dve najbolje selekcije - ide u osminu finala.

U prvoj rundi sledi ukrštanje "naše" sa grupom H, u kojoj su Portugal, Gana, Urugvaj i Južna Koreja, a potom u četvrtfinalu sa najboljim iz jednog od dva ukrštanja koja će dati grupe E i F u kojima su Španija, Kostarika, Nemačka i Japan, odnosno Belgija, Kanada, Maroko i Hrvatska.

Pre svega toga je prijateljski meč 18. novembra protiv Bahreina u Rifi, koji je jedina preostala provera "orlova" do šampionata planete.

 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)