SKANDAL: Srpski fudbaler napao trenera nožem

Novosti online

26. 10. 2022. u 18:56

FUDBAL je doživeo veoma ružnu epizodu.

СКАНДАЛ: Српски фудбалер напао тренера ножем

Foto: Arhiva Novosti/N. Fifić

Naime, kako tvrde češki mediji, bivši igrač Slobode Bojan Đorđić je na treningu nožem napao trenera golmana Radeka Porcala.

Đorđić trenutno nastupa za češkog drugoligaša Varnsdorf, a incident se dogodio na jučerašnjem treningu.

"Policija je primila dojavu o napadu na treningu u Varnsdorfu," rekla je Eliška Kubíčkova, portparol policije u Dečinu, a prenosi portal "Kliks".

S druge strane, iz kluba u kojem je Đorđić prvi strelac sa šest golova u sezoni, nisu želeli da potvrde pomenute detalje:

"Ne bih da komentarišem dok ne dobijem izjavu policije. Ali taj igrač me je izneverio. Njegov povratak ne dolazi u obzir ako se sve dokaže", rekao je predsednik Varnsdorfa Vlastimil Gabriel za "Denik".


Detalji su, ipak, isplivali u javnost kada se češka policija oglasila saopštenjem:

"Dobili smo dojavu o napadu na treningu u Varnsdorfu. Jedan igrač je u utorak nešto posle deset sati ujutru, nakon prethodnog verbalnog i fizičkog obračuna, zapretio nožem treneru. Pozvani policajci su osumnjičenog uhapsili na licu mesta, a potom ga smestili u policijsku ćeliju. Okolnosti ovog slučaja se istražuju, a kako je istraga u početnoj fazi, u ovom trenutku ne možemo da otkrivamo više detalja", saopštili su iz policije.

Kako češki medij "Denik" otkriva, incident se desio nakon što je Đorđićev trener Miroslav Holenak najavio da Srbin neće trenirati s prvim timom. Međutim, 28-godišnji napadač nije napao šefa stručnog štaba, već je nožem nasrnuo, odnosno pripretio, treneru golmana Radeku Porcalu.

Đorđić, koji nosi isto ime i prezime kao bivši fudbaler Crvene zvezde i Mančester junajteda, je tokom karijere nastupao i za nekoliko klubova iz Bosne i Hercegovine kao što su Modriča, Sloga Doboj i Leotar, a na proleće 2021. godine stigao je u tuzlansku Slobodu za koju je odigrao šest mečeva i upisao jednu asitenciju.

Igrao je za Opavu i Liberec u prvoj ligi Češke, postigavši dva gola, ali se posle šest ovosezonskih pogodaka za Varnsdorf povredio, pa je propustio pet utakmica. "U subotu je bio na klupi, tokom remija sa Taborskom (1:1), a nije igrao ni u Kupu u Uherskom Hradištu, gde je doživljen debakl od 6:0", piše "Denik".

BONUS VIDEO: Restoran a stadion - VIP loža u "domu" FK Keln pred meč s Partizanom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)