JIRGEN KLOP POBESNEO ZBOG SRBINA! Kako je Dušan Tadić postao razlog za veliko nezadovoljstvo čuvenog Nemca

Novosti online

26. 10. 2022. u 16:50

DUŠAN Tadić je izazvao priličan bes kod čuvenog nemačkog trenera Jirgena Klopa.

ЈИРГЕН КЛОП ПОБЕСНЕО ЗБОГ СРБИНА! Како је Душан Тадић постао разлог за велико незадовољство чувеног Немца

FOTO: EPA

To je strateg Liverpula sam priznao.

"Novosti" vam u celosti prenose tekst koji je britanski "Metro" objavio na tu temu:

"Jirgen Klop je izrazio žaljenje što zvezdu Ajaksa Dušana Tadića nije uspeo da dovede u Liverpul kada je imao šansu.

Tadić će po svoj prilici igrati protiv Klopove ekipe u sredu uveče, kada Ajaks dočekuje Crvene u Ligi šampiona.

Ali, mogla je to da bude drugačija priča da je ovaj ofanzivni vezista prešao na Enfild, a ne u Amsterdam, samo da je Klop bolje reagovao povodom onoga što je priželjkivao.

Naime, posle četiri sjajne sezone u Premijer ligi sa Sautemptonom, Tadić je prešao u Ajaks 2018. godine. Tog leta je transfer iznosio 12,3 miliona funti, a potom su usledile njegove najbolje godine u karijeri, upravo u Holandiji.

Do sada je dao neverovatna 94 gola i imao čak 98 asistencija na 209 utakmica za amsterdamski klub, pomogavši mu da osvoji tri titule u Holandiji, a pritom je imao ključnu ulogu u Ajaksovom čudesnom jurišu do polufinala Lige šampiona 2019.

Uoči utakmice koja se igra u sredu uveče, Klop je otkrio da se nervirao što nije uspeo da svojevremeno angažuje ovog 33-godišnjaka. Za RTL je rekao:

- Volim ga kao igrača. A bio sam jako besan, na sebe, kada je otišao u Ajaks, jer je i meni bio interesantan!

Tadićev odlazak iz Sautemptona je oduvek delovao malo čudno imajući u vidu koliko je bio dobar za "svece", a pogotovo što je odabrao odlazak u Ajaks, što je takođe delovalo nesvakidašnje.

Ipak, u jednom intervjuu iz 2019, srpski reprezentativac je priznao da je otišao iz Premijer lige usled pada u formi Sautemptona, a i želeo je da igra u nekoj fizički manje zahtevnoj ligi.

Rekao je tada:

- Imao sam mnogo ponuda. Bilo je dosta klubova koji su nuili novac, mnogo njih iz Premijer lige, ali i drugih država, poput Italije. Moje srce je blizu Holandije. Volim Holandiju, a Ajaks je oduvek bio moj klub iz snova. U Holandiji, a i nekim drugim zemljama, sudije vode računa o vama: ako vas neko dotakne (kako ne treba), to je faul. Što se tiče Sautemptona, mi smo tamo postajali sve gori i gori. Prodali smo mnogo igrača i, posle toga, stvarno je bilo teško. Kada ste tamo kada je najbolja situacija, a potom budete tamo i kada nije baš tako, prosto osetite da je vreme da odete.

Pomalo ironično, mnogi vrhunski igrači "svetaca" iz te ere su na kraju i završili u Liverpulu, uključujući Virdžila van Dajka, Sadija Manea, Adama Lalanu, Dejana Lovrena i Natanijela Klajna", navodi se na kraju pomenutog teksta.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)