ISPOVEST REPREZENTATIVCA SRBIJE: Skakao sam od sreće, reagovala je i policija! Najgore protiv Albanije (VIDEO)

Novosti online

17. 10. 2022. u 22:39

FUDBALSKI reprezentativac Filip Đuričić govorio je o plasmanu Srbije na Mundijal u Kataru, a u razgovoru za banjalučki "ATV" otkrio je i kako je proslavio odlazak na Svetsko prvenstvo.

ИСПОВЕСТ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА СРБИЈЕ: Скакао сам од среће, реаговала је и полиција! Најгоре против Албаније  (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Napadač Sampdorije oporavio se od povrede, a zato nije bio deo tima u Lisabonu kada je Srbija pobedila Portugaliju 2:1 i na taj način obezbedila plasman na smotru najboljih reprezentacija sveta.

Upravo o toj utakmici je Đuričić govorio za "ATV".

- Najjača emocija za sada u fudbalu je sa ove utakmice koju nisam igrao u Lisabonu. Kada smo dobili, skakao sam po terasi. Došla mi je policija. Gledao sam na tv utakmicu u Italiji, jer sam se oporavljao od povrede. Kada je Mitrović dao gol nastao je delirijum. Ne ide se na Svetsko prvenstvo svaki dan. Najveći san je da predstavljaš zemlju na Mundijalu. To ostaje za čitav život - rekao je Đuričić.

Nada se Đuričić da će pronaći mesto na spisku od 26 fudbalera koje će Piksi povesti u Katar, dok fudbaler Sampe smatra da je grupa znatno teža nego u Rusiji pre četiri godine.

- Grupa je teža nego u Rusiji. Ovaj Brazil je jači sada nego pre četiri godine. Potrebna nam je hrabrost. Ova ekipa ima štofa da prođe grupu. Neće biti lako, treba nam zajedništvo koje smo do sada imali - ističe Đuričić, koji se podsetio i svog idola sa Svetskog prvenstva.

- Ne možemo da pričamo o Mundijalu, a da se ne prisetimo Ronalda, čuvenog Zube. Finale 2002. mi je u sećanju i njegova frizura. Sećam se da sam bio na turniru u Somboru, ali nisam nosio frizuru.

Javnost u Srbiji je znatno promenjena zbog rezultata reprezentacije i učinka koji je ostavio Dragan Stojković Piksi otkako je došao na klupu reprezentacije. Đuričić zbog toga kaže da je pritisak nekada neprijatelj, a za to je uzeo primer meča sa Albanijom.

- Naša javnost je malo teža. U poslednje dve godine smo se dobro adaptirali. Mnogo smo opušteniji. Drugačijemo reagujemo na okolinu. Sada smo spremni za takve utakmice. Atmosfera je super, ne treba ništa menjati. Najgore je bilo protiv Albanije. Atmosfera je bila paklena. Gore je bilo u Beogradu, tamo je sve bilo napumpano, ali kada je Ljajić dao gol, sreći nikad kraja - zaključio je Đuričić.

BONUS VIDEO:  Koliko novca su donele titule najboljima u Top 5 fudbalskih liga?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)