PRIMERA DOŠLA DO KRAJA: Valjadolid ima motiv od 150.000 evra

Đ. SAMOILOVIĆ

21. 05. 2021. u 20:41

ATLETIKO ima meč-loptu u svojim rukama na ulasku poslednje kolo španskog prvenstva.

ПРИМЕРА ДОШЛА ДО КРАЈА: Ваљадолид има мотив од 150.000 евра

FOTO: EPA

Pobeda u gostima nad Valjadolidom (subota 18.00) znači titulu, prvu od 2014. Sve ostalo, donosi šansu Real Madridu da eventualnim trijumfom protiv Viljareala (subota 18.00) u foto-finišu obiđe gradskog rivala i odbrani pehar osvojen prošle godine na sličan način, kada je Barselona prestignuta u poslednjih nekoliko metara ciljne ravnine.

MESI VEĆ NA ODMORU

FOTO: EPA

LEO Mesi je dobio dozvolu da preskoči poslednju utakmicu Barselone u sezoni protiv Eibara, potvrdio je juče klub. Mesi je dobio prevremeni odmor pošto sa Argentinom počinje Kup Amerike od 16. juna, a 30. mu ističe ugovor sa katalonskim klubom i postaje slobodan igrač ako u međuvremenu ne potpiše novi. Ako to ne bude slučaj, to znači da je Leova poslednja utakmica za Barsu bila poraz od Selte (1:2) prošle nedelje.

Za razliku od Reala, čiji rival Viljareal nema više takmičarskih ambicija u prvenstvu, lider Primere ide na noge Valjadolidu kojem su bodovni neophodni za opstanak a ukoliko bude izjednačeno, slaviće "kraljevski" klub zbog boljeg međusobnog skora. Takođe, slavni Brazilac Ronaldo, predsednik Valjadolida i bivši as Reala, inače veliki prijatelj Zinedina Zidana, obećao je po 150.000 evra svakom igraču, ako savladaju crveno-bele.

- Finale u kojem dva tima igraju za različite ciljeve, ali oba će dati život da to ostvare - karakteristično je dramatičan trener "jorgandžija" Dijego Simeone. - Uvek gledamo da budemo takmičarski nastrojeni.

U drugom kraju Madrida, onom glamuroznijem i trofejnijem, više se priča o odlasku/ostanku trenera Zidana nego o potencijalnom kiksu Atletika i utakmici sa "žutom podmornicom".

- Imamo utakmicu - odbija Zidan da priča o budućnosti. - Sada nije trenutak da pričamo o tome, posle 37 utakmica da li mislite da ćemo da pričamo o budućnosti? Ja ili neko drugi nismo bitni, već tim. Interesuje nas samo utakmica, to je istina.

Podsetimo, Atletiko je lider na tabeli sa 83 boda, dva više od Reala.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije