INĐIJA IZDALA SAOPŠTENJE: Da li postoje dokazi o neregularnosti tekuće takmičarske sezone?

Novosti online

21. 05. 2021. u 18:39

FUDBALSKA Superliga Srbije završena je pre dva dana, bura se ne stišava. Sada se saopštenjem oglasila Inđija.

ИНЂИЈА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ: Да ли постоје докази о нерегуларности текуће такмичарске сезоне?

FOTO: N. Paraušić

Podsetimo, čelnik Javora, Dragomir Lazović, poručio je da će klub iz Ivanjice podneti inicijativu Izvršnom odboru FSS da iz elitnog ranga ispadnu samo četiri ekipe. Ovo znači da bi Javor i Rad ostali u Superligi, a da bi ispala četiri poslednjeplasirana tima Inđija, Zlatibor, Mačva i Bačka.

Tim povodom oglasila se Inđija.

- Posle današnjeg saznanja iz pojedinih medija da pojedini klubovi planiraju da podnesu inicijativu o promeni pravila funkcionisanja Superlige Srbije, odnosno ispadanju četiri umesto šest klubova posle završetka ove takmičarske sezone, a na osnovu glavne teze da je bilo nepravilnosti i nepoštenja tokom iste, fudbalskoj javnosti postavljamo sledeća pitanje:

Da li postoje dokazi o neregularnosti tekuće takmičarske sezone? Ukoliko postoje, da li su podnete krivične prijave tim povodom, a ukoliko ne postoje na čemu se zasnivaju navedene tvrdnje?

FK Inđija se nikada do sada nije našao ni u jednom dokumentu niti novinskom članku kao fudbalski klub koji se bavio nepoštenim radnjama i nijedna utakmica nije označena kao sumnjiva, niti povučena iz kladionica. Od prve do poslednje utakmice pošteno smo se borili za opstanak u takimčenju zagledani isključivo u svoje dvorište. Isto bi ostalo i posle završetka ove sezone da se pojedini klubovi nisu oglasili današnjim u najmanju ruku nejasnim saopštenjima za javnost.​

Ove godine Inđija je pobedila sve direktne protivnike konkurente za ispadanje iz Superlige. Inđija je jedini predstavnik Srema u Superligi i kada su okolnosti normalne stadion bude ispunjen gotovo do poslednjeg mesta. Smatramo da Inđija svojim učešćem doprionsi kvalitetu fudbala u svakom segmentu te igre, od poštenog i borbenog fudbala do fer i korektnog navijanja - navodi se u saopštenju Inđijaca.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)