OLIMPIK ISTUPIO IZ PREMIJER LIGE BIH: Klub iz Sarajeva napustio takmičenje dva kola pre kraja

Novosti online

21. 05. 2021. u 17:29

RUKOVODSTVO sarajevskog Olimpika objavilo je da će taj tim napustiti Premijer ligu Bosne i Hercegovine iz revolta zbog stanja u kojem se nalazi to takmičenje, kao i Fudbalski savez BiH.

ОЛИМПИК ИСТУПИО ИЗ ПРЕМИЈЕР ЛИГЕ БИХ: Клуб из Сарајева напустио такмичење два кола пре краја

Foto: Printskrin Youtube/Arena Sport TV

Na ovaj kajnje neočekivan potez klub iz glavnog grada Bosne i Hercegovine odlučio se dva kola pre kraja prvenstva, ali sa realnim šansama da izbori opstanak u elitnom društvu tamošnjeg fudbala.

Olimpik je poslednjeplasirani tim tabele – ima 25 bodova, koliko imaju i 11. Krupa i deseti Radnik iz Bijeljine.

Rukovodstvo Olimpika priredilo je saopštenje povodom odluke da se ne takmiče u PL u poslednja dva kola.

- Nakon što smo u prethodnoj nedelji analizirali sva dešavanja u prethodnom periodu, a potom i uzeli u obzir sve relevantne činjenice o dešavanjima u fudbalu u BiH, doneli smo odluku o napuštanju Premijer lige BiH.

Razloga za ovakvu odluku je mnogo. Jednostavno je teško pobrojati sve i odlučiti se koji je veći razlog za ovakav jedan potez.

Sudijske lakrdije na utakmicama, deljenje kartona i sankcionisanja na samim utakmicama za potrebe drugih klubova, dosuđeni kazneni udarci, politika u svim porama saveza, deljenje saveza na entitetsko odlučivanje, preglasavanja po nacionalnom ključu, način izbora svih komisija, zaštićene sudije koje mogu da se ponašaju kako žele jer znaju da šta god da urade neće biti kažnjeni, samo su neke od stvari koje su obeležile ovu sezonu.

Prosto je neverovatno da se ovakve stvari dešavaju i da se fudbal vratio u period po završetku rata u BiH, kada su se sudije ponašale po direktivi drugih. Mislili smo da je taj period davno iza nas, ali su čelnici saveza, zajedno sa svojim poslušnicima učinili to da se umesto priče o napretku, vraćamo u najtamniji period fudbala u BiH, koji se završio suspenzijom saveza i svih njegovih takmičenja i reprezentativnih selekcija.

Svesni činjenice da ćemo biti sankcionisani od strane organa NFS BiH, ne želimo niti jednim potezom da pravdamo našu odluku. Ne osećamo potrebu da se pravdamo, nas ste i dovoljno kaznili ne dajući nam priliku da se borimo na terenu za svoje ciljeve. Naša želja je da ovakva naša odluka podstakne sve u državi da stave prst na čelo i zapitaju se: Kome i da li uopšte treba postojati ovakvo takmičenje? Zašto NFS BiH niti jednog momenta nije zaštitio klubove i pokušao da im olakša posledice pandemije koronavirusa? Zašto se savez, koji se navodno brine o svim klubovima, nije pokušao da se kao naše komšije pobrine na sve načine da olakša klubovima funkcionisanje? Gde je završio novac iz fondova UEFA koji je dodeljen savezu? Kako se biraju tehnički partneri? - navodi se u saopštenju Olimpika.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)