KVALIFIKACIJE ZA LŠ: ZVEZDA STARTUJE U DRUGOM KOLU! Od Omonije do Šerifa i Slovana

Đ. SAMOILOVIĆ

21. 05. 2021. u 09:09

TITULA je osvojena dominantno, sa istorijskim predznakom zbog rekordnog broja bodova (108) i postignutih golova (114). Ostao je još Kup Srbije, kako bi se eventualno pečatirala jedna od najuspešnijih sezona u novijoj istoriji Crvene zvezde, ali razmišljanja u Ljutice Bogdana sežu i do Evrope, odnosno Lige šampiona koja je označena kao primarni cilj.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛШ: ЗВЕЗДА СТАРТУЈЕ У ДРУГОМ КОЛУ! Од Омоније до Шерифа и Слована

FOTO: M. Vukadinović

- Pripreme počinju 24. juna, već 20. ili 21. jula kreću kvalifikacije za LŠ. Cilj nam je da uđemo u grupnu fazu. Fudbal je čudna igra, prošle godine smo ispali od Omonije, iako smo 70 minuta bili bolji. Posle smo igrali Ligu Evrope, koja je u tom trenutku bila odelo po meri Crvene zvezde. Odigrali smo dobar fudbal, sačekali veliki Milan, ispali, ali uzdignute glave - istakao je trener crveno-belih Dejan Stanković, prilikom gostovanja na TV K1.

A Zvezda će kvalifikacije krenuti najverovatnije od drugog kola, čime će put do elite biti skraćen. To neće biti slučaj samo ukoliko Čelsi ne završi u prva četiri tima u Premijer ligi, a osvoji LŠ protiv Sitija. U svakom drugom raspletu, crveno-beli će preskočiti prvi korak i krenuti od drugog (20/21. jula prvi mečevi, 27/28. jula revanši).

Potencijalni rivali u drugoj su Omonija (Kipar), Batumi/Tbilisi (Gruzija), Astana (Kazahstan), Levadija (Estonija), Maribor/Mura (Slovenija), Slovan (Slovačka), Škendija (S. Makedonija) ili Šerif (Moldavija).

Na prvi pogled deluje kao da neće biti problema, ali lanjski poraz na kiparskoj sparini je pokazao da te ekipe ne nose za džabe epitet "mina". Ukoliko preskoče tu prepreku, igrače Zvezde će u trećoj rundi dočekati nešto teži izazovi, poput Malmea (Švedska), Nefčija (Azerbejdžan), Legije (Poljska), Kluža (Rumunija), Ludogoreca (Bugarska) i Makabi Haife (Izrael).

Tu se već situacija komplikuje, ali ako i tu budu uspešni, prvotimci srpskog šampiona će u plej-of za elitno takmičenje gde čekaju ekipe poput Olimpijakosa, Dinamo Zagreba, Salcburga, Slavije. Naravno, moguća su i iznenađenja i ispadanja navedenih ekipa, što bi Zvezdi donelo status nosioca u 4. rundi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio