FALKU PRIJA ŠTO JE U ZVEZDI: Spremamo se za finale Kupa i Ligu šampiona

Đ. SAMOILOVIĆ

08. 05. 2021. u 20:06

MINIMALAC protiv Vojvodine (1:0) na stadionu "Rajko Mitić" pretprošlog četvrtka, doneo je Crvenoj zvezdi četvrtu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

ФАЛКУ ПРИЈА ШТО ЈЕ У ЗВЕЗДИ: Спремамо се за финале Купа и Лигу шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Zato sada u preostalim mečevima u prvenstvu ima taj luksuz da može da juri dostignuća kao što su trocifren broj bodova i postignutih golova, kojima će samo podebljati utisak iz aktuelne sezone.

ZVEZDA JE UVEK BILA SAN

POTENCIJALNO letnje pojačanje Zvezde, Aleksandar Dragović, pričao je o proteklom periodu u redovima bundesligaša Bajer Leverkuzena, kao i o eventualnom prelasku na stadion "Rajko Mitić".

- Četiri godine nisam igrao redovno i zbog toga sam bio nesrećan. Svako ko hoće da govori loše o ligi, slobodno to može da čini. Ali, oni nemaju pojma kroz šta sam prošao poslednjih godina, koliko sam bio ljut, razočaran, nepodnošljiv. Oduvek je bio san igrati za Crvenu zvezdu zbog fantastičnih navijača - rekao je Dragović za "Kurijer".

Prva prilika za takvo nešto, biće sutra u utakmici sa Zlatiborom (18.45 Arena 1, B92), ali, na "Marakani" se razmišlja i o finalu Kupa sa Partizanom (25. maj) u kojem će biti prilike i za prvu duplu krunu posle 14 godina kao i letnjim kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Sigurno je da ćemo pobedama u prvenstvu spremniji dočekati predstojeće finale Kupa Srbije. Što se tiče perioda adaptacije u timu, brzo sam se uklopio u ekipu Dejana Stankovića. Sviđa mi se pobednički mentalitet koji gaji Zvezda, pogotovo zato što volim da trijumfujem u svakom meču. Iskreno, prija mi crveno-beli dres i stvarno uživam u klubu - rekao je Filipo Falko, krilni napadač Zvezde.

Tek drugi Italijan u istoriji crveno-belih igra sve bolje kako vreme odmiče, nakon što je njegov dolazak malo poremetila povreda ali i virus korona koji ga je odvojio od terena na neko vreme. Ipak, rad sa Dejanom Stankovićem, legendom italijanskog fudbala mu je olakšao period adaptacije.

- Kako vreme odmiče, sve bolje se osećam, ali i pružam kvalitetnije partije na terenu. Kao što sam već napomenuo, odgovara mi napadački stil fudbala kakav gaji šef stručnog štaba Dejan Stanković. Takođe, smatram da je naš tim vrlo kvalitetan i da u našem sastavu ima dosta odličnih fudbalera. Kada je takva situacija, lako je da se uklopite u ekipu, kao i da se naviknete na visoke ciljeve iz kojih proizlaze odlični rezultati koje beleži Crvena zvezda - rekao je sjajni dribler.

Svestan je popularni "Mesi iz Salenta" da će na leto u kvalifikacijama imati priliku da sa Zvezdom obezbedi Ligu šampiona i utakmice na najvrednijoj fudbalskoj pozornici.

- Već smo matematički obezbedili titulu šampiona Srbije i sada imamo taj luksuz da možemo da razmišljamo o sledećoj sezoni i da se uigravamo za ono što nas čeka već od jula. Tada počinju kvalifikacije za Ligu šampiona, a mi želimo da ih što spremniji dočekamo - zaključio je Falko.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a