RAD PREKINUO SERIJU POBEDA ZVEZDE: "Građevinari" nadoknadili minus od dva gola i osvojili važan bod (VIDEO)

Novosti online

05. 05. 2021. u 17:42 >> 19:56

FUDBALERI Rada prekinuli su seriju pobeda Crvene zvezde, pošto su remizirali na svom stadionu - 2:2 u 35. kolu Superlige Srbije.

РАД ПРЕКИНУО СЕРИЈУ ПОБЕДА ЗВЕЗДЕ: Грађевинари надокнадили минус од два гола и освојили важан бод (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Važan bod osvojili su "građevinari" u borbi za opstanak i postali su tek treća ekipa koja nije izgubila od crveno-belih ove sezone, pored Partizana i Javora.

nije dobro počelo po domaće i nakon takvog starta ništa nije slutilo da će izbeći poraz, ali izabranici Milana Milanović su uspeli to da urade zahvaljujuću hrabroj igri.

Zvezda je posle prvih 45 minuta postigla dva gola zahvaljujući Filipu Falka i Milanu Pavkovu. Mogao je napadač crveno-belih bar još dva puta da savlada danas odličnog Damira Kahrimana, ali je na visini zadacima u tim situacijama bio iskusni 36-godišnji čuvar mreže.

Rad je bio svestan da mora da napadne rivala u drugom poluvremenu i to je i uradio. Uspeo je na kraju da izbegne poraz, a golove su postigli Mladenović u finišu prvog dela i Šarić.

Zvezda je ovim remijem došla do 99 bodova, dok su "građevinari" 15. sa 43 boda.

Sastavi timova:

RAD (4-2-3-1): Kahriman - Ciger, Stojsavljević, Đorić, Tučević - Blažić, Busnić - Šarić, Karaklajić, Mladenović - Kaluđerović.

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Gobeljić – Petrovć - Falko, Nikolić, Ivanić, Gavrić - Pavkov.

DRUGO POLUVREME: Rad - C. zvezda 2:2

90+4. MINUT - Kraj utakmice!

88. MINUT - Odlična prilika za Falćinelija. Došla je lopta do Italijana koji je pokušao da prebaci Kahrimana. Uradio je to, ali je lopta otišla preko gola.

84. MINUT - Imala je Zvezda slobodan udarac iz izgledne pozicije, no loše je to izveo Radovan Pankov i lopta je otišla preko gola.

74. MINUT - Uspeo je Rad da izjednači. Marko Šarić je strelac. Stigla je lopta od njega na levoj strani, on je oštro šutirao po zemlji i doneo je poravnannje rezultata svom timu.

 

69. MINUT - Još jedan dobar pokušaj igrača Rada. Šutirao je rezervista Jovanović, no na pravom mestu je bio Borjan.

64. MINUT - Udarac je oprobao i Bakajoko, pokušaj Francuza osujetio je kapiten Rada, Damir Kahriman.

61. MINUT - Trostruku izmenu je izvršio Dejan Stanković. Na teren su ušli Dijego Falćineli, Aksel Bakajoko i Slavoljub Srnić, a iz igre su izašli Milan Pavkov, Željko Gavrić i Veljko Nikolić.

57. MINUT - Velika prilika za Rad. Mogao je Šarić da donese izjednačenje "građevinarima". On je savladao golmana Zvezde, ali Degenek je izbio loptu sa gol linije.

50. MINUT - Probao je Šarić sa leve strane, no lopta je završila u rukama golaman Zvezde, ista situacije se dogodila na drugoj strani posle pokušaja Falka.

49. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Domaćin ima aktivan rezultat i pokušaće da izbegne poraz.

PRVO POLUVREME: Rad - C. zvezda 1:2

45+1. MINUT - Kraj prvog poluvremena.

43. MINUT - Ekspresno su domaći smanjili prednost. Oslobio se Mladonović sjajnim potezom Gobeljića, uneo je loptu u sredinu i dobrim udarcem levom nogom matirao je Borjana.

 

42. MINUT - Konačno je pogodio gol Rada Milan Pavkov. Gajićev udarac zaustavio je Kahriman, ali je na odbijenu loptu natrčao napadač Zvezde i duplirao prednost.

 

39. MINUT - Kaluđerović je imao dve dobre prilike, najpre je pogodio stativu, da bi mu drugi pokušaj osujetio kapiten crveno-belih.

36. MINUT  - Oslobodio se Rad pritiska i zapretio gostima. Najpre je Mladenovićev pokušaj zaustavio Borjan, a domaći su potom imali tri kornera, ali nisu uspeli da pronađu put do mreže rivala.

31. MINUT - Falko je doveo goste do prednost. Ivanić je odlično sa desne strane uposlio Italijana, ovaj je odlično primio loptu i savladao odličnog Kahrimana.

 

24. MINUT - Pavkov i Kahriman - opet Kahriman. Gajić je prošao po desnoj strani, poslao loptu po zemlji. Šutirao je fudbaler iz Begeča, ali je opet sjajno regovao nekadašnji golman Crvene zvezde.

20. MINUT - Ne ide za sada Pavkovu. Opet je probao glavom i opet je bio neprecizan. Ovoga puta golman domaćih nije morao da interveniše, jer je lopta otišla pored gola.

17. MINUT - Opet je Pavkov zapretio. Šutirao je napadač gostiju sa desne strane i opet isti ishod - brani Kahriman.

12. MINUT - Gajić je poslao loptu u kazneni prostor rivala, lopta je došla do Gavrića, no nije dobro šutirao.

8. MINUT - Drže loptu crveno-beli u svom posedu na startu utakmice, ali nema promene rezultata.

5. MINUT - Dve odlične prilike za Zvezdu u istom napadu. Pavkov je dva puta šutirao glavom, a oba puta je fantastično intervenisao Damir Kahriman.

2. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Kralj Petar prvi".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri