PROMENE PRED EURO: UEFA napravila presedan, ovako nešto gledaćemo prvi put!

Tanjug

04. 05. 2021. u 13:17

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da će selekcijama učesnicama Evropskog prvenstva biti dozovoljeno da na spisku igrača umesto 23 bude 26 fudbalera.

ПРОМЕНЕ ПРЕД ЕУРО: УЕФА направила преседан, овако нешто гледаћемо први пут!

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Kako se navodi u saopštenju, UEFA želi da omogući reprezentacijama, koje su oslabljene usled povreda ili korona virusa da imaju više igrača na raspolaganju i zbog toga je povećala broj fudbalera koji mogu da učestvuju na truniru.

Na svakoj utakmici biće registrovana 23 fudbalera, računajući trojicu golmana, a selektor pred svaki naredni meč može da odluči koja tri igrača će taj susret posmatrati sa tribina.

Spisak od 26 igrača selektori moraju da saopšte do 1.juna, a promene na tom spisku moguće su do početka prve utakmice određene reprezentacije na turniru.

Do promene na spisku može doći samo u "slučaju ozbiljne bolesti igrača", pod kojom se smatraju igrači koji su zaraženi korona virusom ili su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom.

Posebna pravila važe za golmane, koji pre svakog meča mogu da budu zamenjeni nekim drugim golmanom, koji nije na spisku 26 igrača.

Evropsko prvenstvo na programu je od 11. juna do 11. jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)