ČEKAJU IH ŽESTOKE KAZNE: Mančester junajted objasnio kako su navijači upali na stadion (FOTO)

Novosti online

04. 05. 2021. u 09:08

U saopštenju kojim je potvrdio odlaganje utakmice s Liverpulom zbog upada navijača na "Old Traford", Mančester junajted je u nedelju najavio da će sarađivati sa policijom, a danas je saopšteno i da navijače koji su učestvovali u neredima čekaju kazne.

ЧЕКАЈУ ИХ ЖЕСТОКЕ КАЗНЕ: Манчестер јунајтед објаснио како су навијачи упали на стадион (ФОТО)

FOTO: AP

U upadu navijača na "Old Traford" povređena su dva policajca, jedan je "napadnut flašom i zadobio je ozbiljnu posekotinu na licu zbog koje je hitno morao biti prebačen u bolnicu".

Mančester junajted sarađuje s policijom kako bi svi koji su učestvovali u neredima bili identifikovani, a oni za koje se dokaže da su učestvovali u neredima i uništavanju imovine mogli bi se suočiti sa kaznom od šest utakmica zabrane dolaska na stadion. Dok se oni koji su učestvovali u kriminalnom ponašanju i bili agresivni suočavaju sa težim kaznama.

FOTO: AP

U klubu su fokusirani da identifikuju sve izgrednike, ali naglašeno je da oni koji su mirno protestvovali, čak iako su bili na samom terenu stadiona, možda i neće biti kažnjeni.

- Klub nema želju kažnjavati one koji su na miran način izrazili svoj stav, ali sarađuje s policijom kako bi oni koji su bili agresivni i učestvovali u kriminalnim aktivnostima bili identifikovani, za vlasnike sezonskih ulaznica i sam klub će izreći dodatne kazne - navedeno je u saopštenju kluba.

U Junajtedu su odbacili mogućnost koja je u nedelju spominjana i vjeruju da niko od zaposlenih na stadionu nije navijačima otvorio kapije i pustio ih unutra.

- Navodi koji su se pojavili u pojedinim medijima i koji tvrde da su navijači ušli na stadion tako što im je neko otvorio kapije su potpuno netačni. Nakon što su probili kroz zaštitne ograde, neki od protestanata su se popeli na kapiju na kraju "Minhen tunela", nasilno su ušli na kapiju na tribinama pre nego što su ostalima otvorili sporedni ulaz na teren - saopšteno je iz kluba.

FOTO: AP

- Drugi proboj dogodio se kada su navijači polomili vrata na ulazu za osobe sa invaliditetom i na taj način omogućili jednoj grupi da uđe. Većina navijača osuđuje ovakvo ponašanje, pravljenje štete i agresiju prema zaposlenima u klubu, policiji i ostalim navijačima koji su bili prisutni, te osobe su sada problem policije - dodaju iz kluba.

I dalje nema zvaničnih informacija o novom datumu odigravanja utakmice. Jedna od opcija je da se igra u danu finala FA Kupa, ali tada bi Liverpulova utakmica sa Vest Bromvič Albionom također morala biti pomjerena.

- Informacije o novom datumu odigravanja utakmice i eventualnim načinima na koje bi to uticalo na neke druge utakmice bit će objavljene nakon dogovora sa Premijer ligom - zaključeno je u saopštenju Junajteda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)