JURE MINUS SA MBAPEOM: PSŽ napada Siti u polufinalu Lige šampiona

Z. Ćorović

04. 05. 2021. u 08:37

PARIŽANI jure minus sa najjačim adutima.

ЈУРЕ МИНУС СА МБАПЕОМ: ПСЖ напада Сити у полуфиналу Лиге шампиона

Voker i Mbape u prvom susretu Foto EPA

Fudbaleri PSŽ došli su u Englesku sa uverenjem da su večeras (21.00) kadri da izbore novo finale Lige šampiona, iako su u prvom meču kod kuće na čudan način izgubili od Mančester sitija sa 2:1. U revanšu polufinala je neophodno da postignu minimum dva pogotka kako bi se nadali prolazu, a u toj nameri, veliku pomoć će imati i od najboljeg strelca ekipe. Iz tabora "svetaca" su potrvdili da se Kilijan Mbape oporavio od povrede mišića i da će biti na travi.

- Mbape je propustio subotnji meč sa Lansom iz predostrožnosti. Svakodnevno procenjujemo njegovo stanje. Dobro se oseća i mislim da će moći da igra - istakao je trener Parižana Maurisio Poketino.

Mladi napadač je ove sezone na deset utakmica LŠ postigao osam pogodaka. Jedna od onih na kojoj je omanuo je poslednja sa Sitijem, ali je u tom meču nekoliko "žutih minuta" imao čitav tim, pošto je neverovatno kako je ekipa na takvom nivou kao što je PSŽ posle vođstva uspela da primi dva amaterska pogotka.

- Greške su nas skupo koštale. Nikako ih ne smemo ponavljati, jer i dalje verujem da ovaj tim ima kvalitet da postane najbolji u Evropi. Da bismo to pokazali, moraćemo da se revanširamo Sitiju na njegovom terenu, pobedimo ga i prođemo u finale - optimista je Poketino.

Siti je veliki favorit posle prošlonedeljne pobede u Parizu, san njegovih navijača o prvom evropkom finalu je nikad bliži ostvarenju. Ove sezone je ekipa Pepa Gvardiole neprikosnovena u najjačem klupskom takmičenju, ostvarila je deset trijumfa i jedan remi, s tim da je u seriji od šest vezanih pobeda.

- Lepe smo stvari napravili, ali one nam neće ništa koristiti ako se i večeras ne pokažemo. Želimo u finale, ovo je za nas najvažniji meč sezone - naglašava Gvardiola.

REVANŠI 1/2

UTORAK

(2:1) M. siti - PSŽ 21.00

SREDA

(1:1) Čelsi - Real M. 21.00

l finale je 29. maja u Istanbulu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna