MARKOVIĆ O POTEZU ASANA: Ovde se ne radi o novcu! Ko ne želi da bude u Partizanu, nema mu ni mesta!

A. Ilić

02. 05. 2021. u 15:26

TAKUMA Asano glavna je tema sportskih medija na Uskrs.

МАРКОВИЋ О ПОТЕЗУ АСАНА: Овде се не ради о новцу! Ко не жели да буде у Партизану, нема му ни места!

FOTO: M. Vukadinović

Japanski reprezentativac samoinicijativno je napustio FK Partizan i tako na cedilu ostavio saigrače pred finale Kupa Srbije u kome će tim iz Humske nastupiti bez najboljeg strelca. 

(Doskorašnji) saigrač Asana Lazar Marković oglasio se tim povodom. 

- Iskreno, toliko sam razočaran, na današnji Sveti dan, da nemam reči. Ovo govorim u svoje ime i, nadam se, svih saigrača. Praznici su, imamo slobodne dane, nisam stigao ni sa kim da razgovaram, ali već sutra imamo trening kada nas, kao tim, čeka ova tema, rekao je Marković. 

Vezista ističe da se ovde ne radi o finansijama već posvećenosti prema kolektivu. 

- Ovde se ne radi o novcu i platama, već o odnosu prema klubu i nama unutar njega. Da neko pogrešno ne razume, svi rade za novac i treba da budu plaćeni, ali postoji način na koji se nešto radi i u koje vreme. Ovo govorim kao neko ko je ponikao u Partizanu i sa mojim saigračima se mesecima i godinama borim za sveti grb. 

FOTO: M. Vukadinović

Tekst potpisa

Marković je govorio i o tretmanu stranih igrača u Partizanu. 

- Svaki stranac koji je došao u Partizan je uvek bio više poštovan i ispoštovan od strane svih nas! Trudili smo se da se osećaju kao kod kuće i da im našim igrama pomognemo da i oni budu najbolji! To je i slučaj sa Asanom. Odigrao je sezonu života i postigao dvadeset golova zbog tima, ne jer je bio sam na terenu. I to nam je hvala?! 

Marković smatra da je Asano ovim potezom ostavio saigrače na cedilu. 

Trenera, saigrače  i klub, sve nas je ostavio na cedilu, tri nedelje pred kraj sezone i utakmicu finala Kupa? Da isključi sve telefone, ode za Japan i ni sa kim se ne pozdravi? To isto veče smo se vraćali svi autobusom sa gostovanja, nasmejani i srećni, ne sluteći šta sprema! Ovo je nečuveno, rekao je Marković i dodao:

- Što se tiče nas kao tima, ko ne želi da bude u Partizanu ,nema mu ni mesta! Mi ćemo se konsolidovati i nastaviti našu borbu, još jači!“, poručuje Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Klopp Jurgen

03.05.2021. 07:30

Reče bajni fudbaler, koji je bio posvećen Liverpulovom kolektivu, dop poslednje £... E, moj Markoviću, ti si poslednja osoba koja bi smela da se drzne i kritikuje nešto slično. Doduše. Asano se barem igrama i golovima odužio Partizanu, za razliku od tebe i pomenutog Liverpula.