OD DAVLJENIKA POSTALI "AJKULE" U žestokoj borbi za opstanak, pojedine ekipe sa dna tabele napravile vrhunske serije

Z.Ć.

25. 04. 2021. u 22:21

DOK je na vrhu sve jasno i lako predvidivo - na dnu vri kao u košnici. Borba za opstanak u Superligi se rasplamsala i u tom grčevitom naporu da se izbegne selidba u niži rang, dešavaju se i neke pomalo čudne pojave...

ОД ДАВЉЕНИКА ПОСТАЛИ АЈКУЛЕ У жестокој борби за опстанак, поједине екипе са дна табеле направиле врхунске серије

FOTO: AP

Pojedine ekipe su se u poslednjih pet, šest kola od davljenika preobrazile u prave "ajkule" i zbog toga je borbra za opstanak postala dramatična i posebno zanimljiva.

Na kraju ove sezone ispada šest timova od kojih su tri već digla ruke od pokušaja da se spasu: Zlatibor, Mačva i Bačka su sigurni putnici u Prvu ligu pošto su u ogromnom zaostatku za konkurentima. Kada se oni izuzmu, u opasnoj zoni je devet klubova, od devetog Proletera, do 17. Inđije.

U petak i subotu nije bilo nijednog remija, a pobedile su sve ekipe kojima su bodovi bili neophodni. U utakmicama 33. kola koje su odigrane u subotu, svih pet domaćina je slavilo, a svi oni se nalaze u tom neizvesnom obruču.

Ljubiteljima fudbala su u uoči najviše upale odlične, uspešne serije ekipa koje su u prvom delu šampionata bili daleko od dobre forme. Tako je Mladost iz Lučana u poslednjih pet kola ostvarila svih pet pobeda i po tom učinku može da se uporedi sa Crvenom zvezdom. U odličnoj seriji su Napredak i Rad, sa četiri trijumfa iz pet mečeva, ali su uproskos tome i dalje u grupi ekipa koje se nisu obezbedile. Posle poraza od Zvezde, Kruševljani su slavili u sva četiri aprilska susreta i krupnim koracima grabe ka opstanku.

Rad je od poraza protiv Inđije (0:1) osvojio svih 12 bodova u četiri kola, i tako je odskočio do sredine tabele prvi put od starta sezone. "Građevinarima" ovo nije prvi put da se spsasavaju u prolećnom delu šampionata tako da imaju iskustva u ovakvim, "čupavim" periodima. Probudio se i Javor, Ivanjičani su pretrpeli poraz samo od Crvene zvezde u prethodnih pet kola. Dok ima nade treba se boriti do kraja, poručuje Inđija koja je do večerašnjeg poraza od Zvezde ostvarila dve pobede i dva remija.

Postoje i suprotni primeri, a predvodi ih Proleter. Tim koji je konkurisao za mesto u Evropi osvojio je samo bod u poslednjih pet mečeva i više nije u komfornoj zoni, već će morati pod hitno da se trgne i popravi da se ne bi strmoglavio u Prvu ligu. U sličnoj situaciji je i Radnički iz Niša, sa samo dva boda iz šest mečeva zagorčao je sebi sudbinu.

Dobru bodovnu zalihu je "skrckao" i Voždovac pa je morao da se "vadi" u malom gradskom derbiju sa Čukaričkim. Teškom pobedom od 2:1 "zmajevi" su prodisali, ali će morati da nastave sa dobrim partijama kako bi sačuvali status superligaša i sledeće sezone.

KASNO ZA EVROPU

KADA bi se računali rezultati samo prethodnih mesec dana, Rad i Napredak bi bili u žestokoj konkurenciji za mesto u Ligi konferencija. Da su ranije krenuli u ovakav sprint, sigurno je da bi Vojvodina i Čukarički strepeli za svoje pozicije koje vode u Evropu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!