ASANO POSTIGAO 18. GOL U SEZONI: "Tek sad razumem Srbe"

N. I.

17. 04. 2021. u 21:34

PARTIZAN je ispao iz trke za šampionski tron, ali Takuma Asano nastavlja trku za najboljeg strelca superlige Srbije. Partizanov japanski ofanzivac je u petak po podne zatresao mrežu Mačve u Šapcu i tako je nastavio svoju solo trku za napadačem Radnika Milanom Makarićem koji je postigao 20 golova.

АСАНО ПОСТИГАО 18. ГОЛ У СЕЗОНИ: Тек сад разумем Србе

FOTO: M. Vukadinović

Ipak, Asano je odmah posle gostovanja Mačvi otkrio detalj koji ga već dugo čudi.

- Čudno je to u Srbiji. Pobediš 19 utakmica u nizu i svi ti se dive. Onda, izgbui jedan meč i onda buede haos. Lično, nailazim na ljude koji su vedri, raspoloženi, ali malo gde u svetu se fudbal doživljava tako turbulentno kao u Srbiji. Tek sam nedavno shvatio taj deo vašeg navijačkog temperamenta - kaže Asano.

I zaista, pobeda ili poraz u sportu u Srbiji su se odavno približili granici emotivnog "života ili smrti". Strancima iz nekog dalekog, drugačije uređenog sveta je teško da se objasni čak i to, kako je moguće da posle 19 uzastopnih pobeda ne mogu da se pomere sa druge pozicije na tabeli. Ali, druga je to i duga priča. Za nas ovde, a kamoli za Takumu Asana. Već u sredu, crno-beli idu na polufinale Kupa u goste Vojvodini.

- Vrlo dobro poznajem ekipu Vojvodine i mogu da tvrdim da u sredu ne sme da bude opuštanja u Novom Sadu, jer se zna šta je naš cilj - zaključuje Takuma Asano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)