CRNO-BELI NA DEVET MEČEVA POSTIGLI ČAK 33 GOLA: U svim goleadama različiti igrači tresli mreže - samo Asano dvostruki strelac

M. Blažić

22. 03. 2021. u 20:07

PROLEĆNA pauza zbog mečeva reprezentacija dobro će doći igračima, ali pojedinim klubovima verovatno i ne baš.

ЦРНО-БЕЛИ НА ДЕВЕТ МЕЧЕВА ПОСТИГЛИ ЧАК 33 ГОЛА: У свим голеадама различити играчи тресли мреже - само Асано двоструки стрелац

FOTO: M. Vukadinović

Zahuktali Partizan sa devet uzastopnih prolećnih prvenstvenih pobeda, uz sedam iz jesenjeg dela, verovatno ne bi imao ništa protiv da se obaveze u Superligi nastave već ovog vikenda dok crno-bela "haubica" sa svih strana rešeta mreže rivala.

Strašni niz pobeda Stanojevićevih izabranika u drugom delu sezone prati i nestvaran broj postignutih golova. Na prethodnih devet prvenstvenih utakmica "valjak" je postigao 33 gola, a samo dve pobede (protiv Javora i Vojvodine) bile su izražene sa manje od tri gola razlike!

Zanimljivo je da su crno-beli tokom prvog dela sezone, pod komandom Save Miloševića i Aleksandra Stanojevića, na četiri ligaška meča postigli četiri i više golova, dok su u dosadašnjem delu proleća četiri i više preciznih hitaca ispalili u čak pet navrata. 

Jednu jesenju petardu su nadjačale dve prolećne, a ovosezonski rekord je postignut 26. februara na gostovanju Inđiji - 0:6.

Ono što je posebno interesantno u prolećnim goleadama Partizana jeste činjenica da nijednom na utakmicama u kojima su rešetane mreže rivala tri ili više puta - nije viđen dvostruki strelac! 

STOJKOVIĆ I POPOVIĆ

I DOK su se mreže protivnika tresle redovno, golmani Aleksandar Popović i Vladimir Stojković su na drugoj strani kapitulirali samo po jednom ovog proleća.

To se dogodilo u susretima protiv Novog Pazara i Zlatibora.

Jedina utakmica na kojoj je ime jednog igrača podvučeno dva puta viđena je kada je Vojvodina gostovala u Humskoj. Oba gola u pobedi od 2:0 delo su Takume Asana. Četiri različita strelca viđena su čak i u kup-pobedi nad Voždovcem - 4:0.

O raznovrsnosti arsenala sa kojim raspolaže Stanojevićev tim svedoči čak 12 različitih strelaca. Jednom ili u više navrata golove za crno-bele su postizali Vujačić, Asano, Lazar Marković, Jović, Natho, Bajebek, Urošević, Holender, Suma, Filip Stevanović, Jojić i Šćekić.

PROLEĆNE POBEDE

Inđija - PARTIZAN 0:6

Rad - PARTIZAN 0:5
PARTIZAN - Zlatibor 5:1
Bačka - PARTIZAN 0:4
PARTIZAN - Novi Pazar 4:1
PARTIZAN - Radnik 3:0
PARTIZAN - Napredak 3:0
PARTIZAN - Vojvodina 2:0
Javor - PARTIZAN 0:1

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024