SVET PAMTI VELIKOG RADOMIRA: Godina dana od smrti legendarnog srpskog trenera

N. Iljukić

06. 04. 2021. u 08:00

ŽIVOT je radost za onog koji igra da pobedi! Ovako je govorio legendarni srpski trener Radomir Antić, koji je iznenada preminuo na današnji dan 2020, u 72. godini, u bolnici u Madridu.

СВЕТ ПАМТИ ВЕЛИКОГ РАДОМИРА: Година дана од смрти легендарног српског тренера

Radomir Antić sa porodicom

Tužna vest koja je šokirala ceo sportski svet i fudbalsku Evropu, zaledila je vreme i srca mnogih koji su bili Radomirov život i onih koji su sa njim decenijama sarađivali, ili ga samo površno poznavali. Srbija je pre tačno godinu dana ostala bez svog autentičnog Mistera i selektora, užička Sloboda bez svog učenika, Partizan, Fenerbahče, Saragosa i Luton bez sjajnog defanzivca, a Saragosa, Real Madrid, Ovijedo, Barselona, Selta i kineski Šandong i Hebei bez trenera koji je fudbalu podario stručnu, ličnu i gospodsku notu.

SAHRANA NA LETO

RADOMIR Antić je kremiran prošle godine u Madridu i zbog komplikovanih procedura, usled svetske pandemije virusa korona, još nije sahranjen u Užicu. Porodica planira da poslednji ispraćaj bude organizovan krajem juna ili početkom jula ove godine.

Svet ne zaboravlja svog Radomira i sve što je uradio na putu koji je bio posut uspesima i trofejima. Trenersku karijeru vezao je za Španiju, a u periodu od 1991. do 2003. je postao i ostao jedini svetski trener koji je vodio tri velikana, Real, Barselonu i Atletiko Madrid. Sa "jorgandžijama" je osvojio duplu krunu 1996. i ušao u istoriju kluba i španskog fudbala. Oni koji ga najbolje poznaju i dalje ne mogu da pronađu odgovor na pitanje da li je bio više posvećen fudbalu ili svojoj porodici. Radomir je na svojim krilima za života nosio suprugu Veru, ćerku Anu, sina Dušana i unuke, Radomira, Marka, Ivanu i Petru.

Radomir AntićFOTO: N. Paraušić

Kada nije bio na terenu, bio je u svojoj dnevnoj sobi, u kući u Madridu, sa uključenim laptopom, televizorom i radio-prijemnikom. Fudbal se pratio do najsitnijeg detalja i bio mu je posvećen kao retko koji srpski stručnjak. Mnogi sa ponosom u Srbiji i danas ističu da je poslednji put cela nacija bila reprezentacija baš u vreme kada je Antić "orlove" vodio i odveo na Mundijal u Južnu Afriku.

- Radomirov odlazak je za nas i posle godinu dana nenadoknadiv gubitak, veliki šok i ne prođe dan da ga se ne setimo ili da ne pomenemo neke od mnogih događaja iz našeg života. Osećamo ogromnu prazninu - kaže za "Novosti" u ime cele porodice Radomirov sin Dušan Antić. - Zahvalni smo španskim fudbalskim velikanima koji su se na dostojanstven način oprostili od mog oca. Partizan je na vrlo simboličan način njegovu fotografiju stavio na ulaznice za ovu sezonu.

Radomir Antić/FOTO: N. Paraušić

Fudbalski svet ne zaboravlja Radomira Antića i godinu bez njega.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi