NOVA TRAGEDIJA U SVETU SPORTA: Mladi fudbaler se srušio na terenu i preminuo, imao je samo 18 godina

Novosti online

05. 04. 2021. u 09:52

JOŠ jedan mladi život se ugasio, ovaj put na terenu usred utakmice. Mladi  fudbaler Nikita Sidorov (18) je na stadionu Torpeda u Orehovo-Zuevu nedaleko od Moskve umro pošto je na terenu proveo samo pet minuta.

НОВА ТРАГЕДИЈА У СВЕТУ СПОРТА: Млади фудбалер се срушио на терену и преминуо, имао је само 18 година

foto: Tviter

- Doktori i hitna pomoć stigli su vrlo brzo. Borili su se za njegov život sat i po, ali nažalost, izgubili smo ga. On je bio najzdraviji od svih - rekao je Mihail Puzanov, direktor najstarijeg još uvek aktivnog kluba u Rusiji.

Prema prvim informacijama, razlog smrti je oštećenje na mozgu, odnosno tzv. cerebralna aneurizma. Međutim, još se čekaju rezultati obdukcije kako bi se potvrdilo što je zapravo dovelo do tragedije. Ruski Fudbalski savez, kao i sam klub, izrazili su saučešće porodici i prijateljima preminulog.

Nikita je 2015. počeo da igra u Znamija Trudi iz koje je prešao u SS Spartak-Orehovo za koji je igrao od 2016. do 2018. godine. 2019. se vratio u Znamija Trudu, da bi do smrti igrao za pomenuti klub u ruskoj B ligi.

Podsetimo, prošle godine je mladi fudbaler Inokenti Samohvalov (22) na treningu u Rusiji izgubio svest i umro, tako da ovo nije izolovan slučaj.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)