GLAZGOV JE U FRANCUSKOJ? Seltik i Rendžers se sele u Ligu 1

Novosti online

31. 03. 2021. u 19:05

REVOLUCIJA u evropskom fudbalu! Škotski večiti "old firm" rivali, Rendžers i Seltik, od 2022/23 sele su francusku Ligu 1?

ГЛАЗГОВ ЈЕ У ФРАНЦУСКОЈ? Селтик и Ренџерс се селе у Лигу 1

FOTO: (Robert Perry/PA via AP

Francuski ekonomski ekspert Žan-Fransoa Gajan predstavio je ideju po kojoj bi škotski velikani trebalo da zaigraju u Ligi 1! On smatra da bi francuska liga na taj način trebalo da se spasi finansijskog kolapsa, a finansijsku korist imali bi i rivali iz Glazgova.

Nedavni dogovori oko ravnomerne raspodela novca od TV prava su propali i svi klubovi, osim PSŽ su u velikom problemu.

Prema tom projektu, Rendžers i Seltik bi se francuskoj eliti pridružili od sezone 2022/2023. U tom slučaju, Liga 1 bi brojala 22 kluba, a škotska bi ostala na 12, samo bez dva najveća kluba.

Ma koliko sve zvuči kao utopija, pandemija je primorala klubove i lige na radikalne poteze. Ovo bi mogao da bude jedan od njih. Isto tako i prilika da još neki od škotskih klubova prigrabi tron. Poslednji klub koji je postao prvak Škotske, a da nije Rendžers ili Seltik, bio je Aberdin, davne 1985, sa Aleksom Fergusonom na klupi.

Nedavno su se holandski i belgijski klubovi dogovorili o zajedničkoj ligi, a pre pandemije korone, postojala je ideja o široj ligi u koju bi ušli i klubovi iz Danske, Švedske i Škotske.

S druge strane, još od formiranja engleske Premijer lige kružile su glasine da bi Old firm mogao da se preseli u englesku, ali to bi verovatno izazvalo dva do tri građanska rata na Ostrvu pa te napise niko nikad nije uzimao za ozbiljno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista