VENGEROVA POBEDA: Fifa će poslušati Francuza, menja se format Svetskih prvenstava

Novosti online

19. 03. 2021. u 21:56

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je da će ta organizacija razmotriti predlog Arsena Vengera da se tokom godine smanji broj reprezentativnih prozora.

ВЕНГЕРОВА ПОБЕДА:  Фифа ће послушати Француза, мења се формат Светских првенстава

Arsen Venger foto: EPA

Venger je nedavno predložio da se reprezentativne akcije igraju u jednom ili dva termina, tako da se igrači tada mogu lako posvetiti klupskim obavezama.

- Kalendar međunarodnih utakmica jedna je od ključnih stavki na sledećem sastanku. Jedno od rešenja o kojem ćemo razgovarati je da se kvalifikacione utakmice ugrade na pravi način - rekao je Venger i nastavio:

- Umesto da igraju u septembru, oktobru, novembru, martu i junu, predlaže se da se sve utakmice igraju u jednom mesecu ili u dva termina - oktobru i februaru. Ako bi se to moglo dogovoriti, igrači bi mogli mirno da se posvete klubovima od marta do juna. Idealno rešenje bi bilo da se sve utakmice kvalifikacija odigraju u jednom mesecu, recimo u oktobru - rekao je Venger, dodajući:

- Održavate kvalifikacije i ostatak sezone ste slobodni u korist kluba. Na kraju sezone ponovo igrate za nacionalni tim na velikim takmičenjima - rekao je Venger.

Venger je takođe istakao da bi bilo dobro da se evropski i svetski kup igra svake dve godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi