VENGER TRAŽI PROMENE U FIFA: Mundijal svake dve godine i ukidanje Lige nacija?

Novosti online

16. 03. 2021. u 15:26

BIVŠI trener Arsenala Arsen Venger koji obavlja funkciju savetnika predsednika FIFA Đanija Infantina za globalni fudbalski razvoj, smatra da bi FIFA trebalo da razmotri mogućnost održavanja Svetskog prvenstva svake dve godine, umesto dosadašnje četiri.

ВЕНГЕР ТРАЖИ ПРОМЕНЕ У ФИФА: Мундијал сваке две године и укидање Лиге нација?

Foto AP

Venger je utvrdio da su trenutni četvorogodišnji razmaci Svetskih prvenstava nepravedni prema igračima.

- Ako pogledate ekipe na Svetskim prvenstvima, prosečna starost je 27, ili 28 godina. A pošto je Svetsko prvenstvo na svake četiri godine, vrlo su male šanse da ga ponovo osvojite, jer ste onda već u poznim godinama. Zbog toga bismo možda trebali da organizujemo Svetsko prvenstvo svake dve godine - rekao je u razgovoru za BeIn Sport.

Venger je u prošlosti bio kritičan prema UEFA Ligi nacija, te je pobornik ideje da su Svetska i Evropska prvenstvo najvažnija.

- Sve ostalo izbacite. Organizujte samo značajna takmičenja i izbacite sva paralelna takmičenja iz igre. Ljudi moraju da razumeju o čemu se radi i da imaju samo igre sa značajem - rekao je Francuz, koji je istakao i da treba promeniti sistem kvalifikacija.

- Rekao bih da je logično skraćenje kvalifikacija, jer umesto termina u oktobru, novembru, septembru, martu, junu, mi bi sve kvalifikacije odigrali sa više utakmica u oktobru i februaru. Igrači i klubovi bi bili srećniji - rekao je Venger.

On je priznao da je njegova ideja da sezona traje od marta do novembra naišla na malu podršku, a smatra da je letna pauza potpuno nepotrebna i zastarela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu