BEN SE NAŠAO U ODLIČNOM DRUŠTVU: Fudbaler Zvezde jedan od najboljih fudbalera Afrike

Novosti online

16. 03. 2021. u 17:12

Zvezdin ofanzivac se tako našao u društvu Liverpulovog tandema koji čine Mohamed Salah i Sadio Mane, kao i Pjera Emerika Obamejanga iz Arsenala i Vensana Abubakara iz Bešiktaša.

БЕН СЕ НАШАО У ОДЛИЧНОМ ДРУШТВУ: Фудбалер Звезде један од најбољих фудбалера Африке

Foto: Nebojsa Parausic

El Fardu Ben se nalazi na petom mestu liste strelaca u Ligi šampiona, računajući i kvalifikacije, kada su u pitanju aktivni igrači sa afričkog kontinenta sa 12 postignutih golova.

Zvezdin ofanzivac se tako našao u društvu Liverpulovog tandema koji čine Mohamed Salah i Sadio Mane, kao i Pjera Emerika Obamejanga iz Arsenala i Vensana Abubakara iz Bešiktaša.

Komorski reprezentativac je ukupno 12 puta tresao mreže rivala u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Dva pogotka postigao je u dresu Olimpijakosa na gostovanju Partizanu u Beogradu jula 2017. godine. Preostalih deset dao je u crveno-belom dresu.

Ben je u sezoni 2018/19 šest puta bio strelac u Ligi šampiona. Golgetersku seriju je počeo protiv letonskog Spartaksa i litvanske Suduve, kada je po jednom pogodio mrežu rivala.

Dvostruki strelac bio je u dvomečima protiv Spartaka iz Trnave, a isti učinak je ponovio u Salcburgu kada je bio kreator preokreta našeg tima postigavši dva gola u dva minuta nakon čega se Crvena zvezda prvi put plasirala u Ligu šampiona. 

U grupnoj fazi je bio strelac na gostovanju Napoliju, kada je sjajnu akciju sa Markom Marinom krunisao pogotkom. Ove sezone postigao je het-trik u duelu sa ekipom Evrope, čime se probio na petu poziciju ove liste.

Podsetimo, Ben je na jučerašnjem meču protiv Voždovca postigao 61. gol u dresu Crvene zvezde i tako prestigao Ričmonda Boaćija na listi najboljih strelaca stranaca u našem klubu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)