ŠAMPIONSKA TRKA SVE INTERESANTNIJA: Real i Barselona stižu Atletiko

Z. Ć.

14. 03. 2021. u 17:57

IMALI su titulu u džepu, sada za nju strepe. Fudbaleri madridskog Atletika pobedili su samo na tri od poslednjih osam utakmica u prvenstvu i više nisu usamljeni na čelu tabele.

ШАМПИОНСКА ТРКА СВЕ ИНТЕРЕСАНТНИЈА: Реал и Барселона стижу Атлетико

FOTO: AP

Zbog neočekivanog posrtanja "Jorgandžija", španska Primera postaje sve zanimljivija, 11 kola pre kraja.

Imali su izabranici Čola Simeonea u jednom trenutku i 13 bodova više od Barselone, koja će se istopiti na četiri ukoliko Katalonci večeras na svom stadionu pobede fenjeraša Huesku.

Približio se i Real na pet koraka, iako je i dalje neubedljiv. Aktuelni šampion je ko zna koji put, zahvaljujući Benzemi došao do trijumfa u 90. minutu. Elče je poveo protiv "kraljeva" u 61. minutu preko Dani Kalva, da bi Benzema sa dva pogotka u 73. i 90. vratio svom timu kakvu-takvu nadu da će odbraniti titulu.

Problem za Atletiko nije samo loša forma u kojoj se nalazi, već je i težakraspored do kraja sezone. Ostalo je još 11 kola, a Madriđani u tom periodu imaju četiri teška gostovanja - Sevilji, Betisu, Atletik Bilbau i 10. maja idu na "Kamp nou", na noge Barseloni.

Naravno, mnogo toga će se znati i posle 11. aprila, kada se igra "klasiko", a Real je domaćin Mesiju i ekipi. Kataloncima je čitava ova sezona protekla u previranjima i razmiricama, pa je zbog loše situacije malo falilo da Leo Mesi napusti klub. Posle nedavno održanih izbora i povratka Đoana Laporte na mesto predsednika, očekuju se stabiliziacija i boljitak. Najavljeno je da će Mesi sigurno ostati i da će na leto prvi cilj biti dovođenje mladog napadača Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund.

Barsa je jedina od ekipa iz vodeće španske trojke koja je ispala iz Lige šampiona, i to glatko, od Pari Sen Žermena. Atletiko Madrid će u sredu imati težak posao da u revanšu osmine finala nadoknadi 0:1 protiv londskog Čelsija, dok će dan ranije Real braniti gol prednosti protiv italijanske Atalante. Kako "kraljevi" u poslednje vreme igraju, ni taj kapital iz prvog meča im ništa ne garantuje protiv opasne i nepredvidive ekipe iz Bergama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024