HAOS U SERIJI A: Fudbaleri Torina nisu doputovali u Rim, iz Lacija traže 3:0

Novosti online

02. 03. 2021. u 20:12

UTAKMICA između fudbalera Lacija i Torina, koja je bila na programu danas od 18.30, nije odigrana pošto Torino nije doputovao u Rim.

ХАОС У СЕРИЈИ А: Фудбалери Торина нису допутовали у Рим, из Лација траже 3:0

Foto: Tanjug AP

Ekipa Torina nije doputovala u Rim pošto su joj lokalne zdravstvene vlasti odredile karantin zbog više prijavljenih slučajeva korona virusa.

Lokalne zdravstvene vlasti su navele da su posebno zabrinute zbog ove situacije, jer je Torino prvi tim Serije A koji ima slučajeve britanskog soja korona virusa koji se lakše prenosi.

Iako je predsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabrijele Gravina ranije danas rekao da je "objektivno nemoguće da se ovaj meč odigra" Serija A je odbila da se utakmica odloži. Razlog je to što po protokolu jedan tim može da preskoči samo jednu utakmicu, a Torino je to već uradio odlažući duel sa Sasuolom u petak.

Fudbaleri Lacija su se pojavili na Olimpiku u 18.30, a iz tog tima očekuju da će meč biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u njihovu korist.

"Poštovali smo pravila, došli na stadion, ostali 45 minuta, a ostalo prepuštamo nadležnima. Možda bi i nama bilo zgodno da ne igramo, ali liga mora da se poštuje. Mi smo sledili pravila", rekao je direktor Lacija Igli Tare za Skaj Sport Italija.

Upitan da li shvata da je nemoguće da Torino doputuje u Rim, on je rekao da ne želi da stvara polemiku i da je na vlastima da donesu odluku.

Na pitanje da li je od Lacija zatraženo da se utakmica igra sutra nakon što ekipi Torina istekne karantin, Tare je odgovorio: "Ne".

Gotovo identičan slučaj dogodio se jesenas kada Napoli nije otputovao na gostovanje Juventusu. Taj meč je prvo registrovan službenim rezultatom 3:0, ali je kasnije apelacioni sud Olimpijskog komiteta Italije usvojio žalbu Napolija i naložio da se meč odigra naknadno.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)