MILAN SE IZVUKAO PROTIV HRABRE ZVEZDE: Desetkovani crveno-beli nisu uspeli da slave u Milanu

A. Ilić

25. 02. 2021. u 19:45 >> 23:04

FUDBALERI Milana remijem (1:1) došli su do plasmana u osminu finala Lige Evrope nakon što su u prvom meču igrali 2:2 u Beogradu

МИЛАН СЕ ИЗВУКАО ПРОТИВ ХРАБРЕ ЗВЕЗДЕ: Десетковани црвено-бели нису успели да славе у Милану

FOTO: AP

Fudbaleri Crvene zvezde nesrećno su eliminisani od Milana nakon remija 1:1 (prvi meč 2:2) na San Siru. 

Crvena zvezda igrala je hrabro večeras protiv kvalitetnog protivnika. Tragičar meča bio je Marko Gobeljić, defanzivac Crvene zvezde ranije je završio meč, a pre toga imao je veliki priliku da bude heroj. 


Gobeljić je u šestom minutu napravio penal, koji je dva minuta kasnije u gol pretvorio Kesi. Odmah nakon toga krenula je Crvena zvezda napadački da igra.

Prvobitno je Benu poništen gol zbog igranja Pankova rukom, da bi nekoliko minuta kasnije pogodio prečku, a u 24. minutu Zvezdi doneo poravnanje. 

Veliku priliku imao je gostujući tim da  povede u 68. minutu, kada je Sanogo šutirao, lopta se odbija do Gobeljića čiji šut sa tri, četiri metara odlazi daleko od gola.  


Ipak, sreća je nekoliko minuta kasnije pogledala Zvezdu, Ibrahimović je spustio loptu do Rebića koji trese mrežu Zvezde, ali ofsajd je bio na strani Zvezde. Pretio je potom i Katai nakon dodavanja Pavkova, ali pogađa spoljni deo mreže. 

Treba istaći da je Zvezda odigrala dobru utakmicu, te da u dvomeču nije poražen naš tim protiv favorizovanog protivnika, no, fortuna je bila naklonjena domaćinu. 

MILAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:1) 
(Kesi 8' p - Ben 24') /2:2 - prvi meč/
 

SUDIJA: Hesus Gil Manzano (Španija) 

STADION: (San Siro) 

BEZ PUBLIKE 

MILAN: Donaruma - Kalabrija (Teo Ernandez od 66.) , Romanjoli, Tomori, Dalot - Krunić (Rebić od 46), Kesi, Meite - Kastiljeho (Salemakers od 66.), Čalhanoglu, Leao (Ibrahimović od 46)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek - Gajić, Sanogo, Kanga (Katai od 69.), Srnić (Petrović od 46.) - Ben (Falko od 69.), Ivanić (Nikolić od 84) - Falčineli (Pavkov od 71.)

93. MINUT - KRAJ MEČA 

90. MINUT - Zvezda pritiska sa desetoricom, ali ne uspeva da dođe do zavšrnice.  Čalhanoglu uzima loptu Zvezdi. Zadržavaju domaći igrači sada loptu. Rebić izlazi pred gol Zvezde, blokira ga Radovan Pankov u odsudnom minutu. Kasnio je Gajić sa ofsajd zamkom.  Tri minuta produžen je meč. 

89. MINUT - Korner za Crvenu zvezdu, svi osim Borjana krenuli su u napad. Samo novi korner. 

85. MINUT - Izborio se Zlatan Ibrahimović za prostor, pokušao je da ubaci loptu u peterac Zvezde, odlično se postavio Borjan. 

82. MINUT - VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU!  Pavkov je odlično spustio loptu za Aleksandra Kataija, imao je jako dobru priliku fudbaler Zvezde, šutira u spoljni deo mreže Milana. 

78. MINUT - Dobra prilika za Milana Pavkova, imao je priliku glavom dazatrese mrežu, ali Tomori dobro reaguje- 

76. MINUT - Zvezda kreće u presing po celom terenu. Iako ima igrača manje, nema više šta da izgubi srpski tim. Katai izvodi prekid, ali bez konkretnog rešenja. 

74. MINUT - PONIŠTEN GOL MILANA: Našao se Ibrahimović u ofsajdu. Lepo je proigrao Rebića, a srećom po Zvezdu poništen je gol!

72. MINUT - Ušao je Milan Pavkov umesto Falčinelija. 

69. MINUT - Isključen je zbog grubog starta Marko Gobeljić koji dobija drugi žuti karton. 

68. MINUT - VELIKA PRILIKA ZA ZVEZDU Nakon prekica Sanogo šutira, donaruma brani, a Gobeljić promašuje sa četiri metara nebranjeni gol! 

64. MINUT  - Presekao je Gajić loptu na svojoj polovini, dodao do Ivanića, ovaj spušta Kangi na 16 metara, a vezista zvezde još jednom šutira pored gola. 

63. MINUT - Žuti karton dobio je Zlatan Ibrahimović. Pokušao je da izblokira ispucavanje lopte Milana Borjana. 

61. MINUT - Dobio je dubinsku loptu Mirko Ivanić na sredini terena, krenuo je ka golu Milana, blokirao ga je Tomori u poslednjem trenutku - korner. 

55. MINUT - Već nekoliko puta pokazalo se da bi Crvena zvezda mogla da bude opasna iz kontri. Ovu je povukao Ivanić, ostavio je za Gajića, a on nespretno šutira, bez opasnosti po Donarumu. 

FOTO: AP

53.MINUT - Kombinovali su Čahanoglu i Ibrahimović, Šveđanin spušta za Rebića, a on tik pored gola šutira. Uneli su Rebić i Ibrahimović živost u napad Milana. 

52. MINUT - Kombinovali su Kesi i Ibrahimović, šutirao je Šveđanin, ali je Borjan uhvatio "živu loptu". 

48. MINUT - Dalo je centrirao, uspeo je Gobeljić da izblokira - korner za Milan. 

47. MINUT - Ponovo je Kanga iz daljine oprobao udarac, bio je neprecizan. 

46. MINUT - Ulaze Ibrahimović i Rebić u igru, a Dejan Stanković u igru ubacuje Njegoša Petrovića. 

FOTO: AP

KRAJ PRVOG POLUVREMENA 

45. MINUT - Čalkanoglu i Kastiljeho su pored lopte. Šutirao je prvi, visoko preko gola Milana Borjana. 

44. MINUT - Prekid po desnoj strani za Zvezdu, Ben i Kanga su pored lopte, centrira Kanga, ali sigurne ruke Donarume.  Žuti karton sa druge strane dobio je Srnić zbog faula u blizini šesnaesteca. 

42. MINUT  - ŠANSA ZA ZVEZDU - Oprobao je Kanga udarac sa velike udaljenosti, lopta prolazi pored gola! 

41. MINUT - Greši u dodavanju na sredini terena, oduzimaju domaći loptu ispred Degeneka. Ovako nešto ne sme da se događa ukoliko Zvezda želi do pobede u nastavku meča. 

FOTO: AP

39. MINUT - Leao je izašao pred Borjana - ofsajd na sreću crveno-belih. 

37. MINUT - ODLIČNA ODBRANA BORJANA! Galabrija po desnoj strani pronalazi zaboravljenog Dijega Daloa koji šutira, spasao je čist gol Milan Borjan! 

35. MINUT - Agresivno igra Crvena zvezda, pokušavaju da po bokovima, posebno po levom probiju Milanov gard. Ipak, sigurni su za sada defanzivci Milaneza. 

29. MINUT - Gužva u šesnaestercu Zvezde, loše se snašao Gajić, zapretio je Leao, a na kraju Borjan hvata loptu i otklanja opasnost. 

FOTO: AP

24. MINUT - BEN POSTIŽE GOL! Crvena zvezda izjednačila nakon što je Ivanić odlično proigrao Bena koji večeras postiže treći gol u Ligi Evrope. POGLEDAJTE GOL OVDE 

22. MINUT - Oboren je Falčineli blizu šesnaesterca, Ben pogađa prečku! 

18. MINUT -  VAR PONIŠTAVA GOL BENA. Novi korner Crvene zvezde, nakon centaršuta Degeneka. Ponovo Kanga ubacuje loptu. Ben donosi Crvenoj zvezdi izjednačenje. Španac ponovo gleda VAR, čini se da je Radovana Pankova lopta potodila u ruku. 

FOTO: AP

17. MINUT - Novi korner za Zvezdu, Ben ubacuje na peterac, ali još jednom dobra odbrana domaćeg tima. Crvena zvezda nakon primljenog gola ima loptu u svom posedu i deluje opasnije. 

16. MINUT - Ben i Mirko Ivanović lepo kombinuju, veliki promašaj Bena. 

14. MINUT - Spusta Srnić za Falčinelija, šutira Italijan, odbrana dobro postavljena - korner. Odmah nakon toga Dalo obara Degeneka, slobodan udarac za Zvezdu. Šutira Kanga, brani se dobro Milan. 

11. MINUT - Nakon greške u dodavanju Leao izlazi u kontru, uspeva Degenek u srcu šesnaesterca da otkloni opasnost i pošalje loptu u korner. 

FOTO: AP

8. MINUT - GOL ZA MILAN!  Hesus Gil Manzano pokazuje na "belu tačku" Gobeljić je igrao rukom. Kesije rutinski pogađa. 

6. MINUT - Korner za Milan. Na drugu stativu izlazi Milan Borjan i otklanja opasnost. Pritiska Milan u poslednjim minutima. Krunić na kraju šutira, ali udarac reprezentativca BiH blokira Gobeljić, završava lopta u naručju Borjana. 

1. MINUT - Utakmica je počela. Prvi napad za srpskog predstavnika. 

INFORMACIJE UOČI MEČA

Zvezda se pred meč pohvalila navijačem na večerašnjem meču. Reč je o legendarnom Luisu Figu. 

Dijego Falčineli dobro zna kako se daju golovi Milanu na stadionu San Siro, te ne iznenađuje što će i večeras biti visoka očekivanja od Italijana. 

Zanimljivo je da je jedini gol za Crvenz zvezdu na stadionu San Siro postigao Dragan Stojković Piksi, novi selektor Srbije. 

Crvenoj zvezdi ne prijaju italijanski timovi. U 22 odigrana duela srpski tim upisao je samo dve pobede. 

Ovde se prisetite retko viđenih fotografija iz Milana sa meča odigranog 1988. godine kada su fudbaleri Zvezde "krenuli u šoping", a iz Milana se vratili sa podgivom. 

Fudbaleri Crvene zvezde i čelnik kluba Zvezdan Terzić imali su posetu iz tabora Milana. Delegaciju Zvezde posetio je Aleksandar Kolarov, defanzivac Intera

FOTO: printskrin

Legendarni fudbalski trener Fabio Kapelo pred meč poziva milaneze na oprez. Smatra da protiv crveno-belih "rosonerima" neće večeras biti nimalo lako

Pojedini italijanski mediji podcenjuju Zvezdu, smatraju da je Crvena zvezda pandan italijanskom drugoligašu. 

PRATITE "NOVOSTI SPORT NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (9)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist