BASTA VERUJE DA ZVEZDA IMA ŠANSE U REVANŠU: Milan je pod većim pritiskom, to može biti prednost crveno-belih

Novosti online

23. 02. 2021. u 16:43

FUDBALERI Crvene zvezde u četvrtak od 21 čas gostuju Milanu na "San Siru" u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope, a o tom meču govorio je bivši igrač crveno-belih Dušan Basta.

БАСТА ВЕРУЈЕ ДА ЗВЕЗДА ИМА ШАНСЕ У РЕВАНШУ: Милан је под већим притиском, то може бити предност црвено-белих

Foto: EPA-EFE/WALTER BIERI

Nekadašnji desni bek je bio akter dvomeča sa "rosonerima" 2006. godine. Prisetio se kako je tada izgeldao duel sa italijanskim velikanom.

- Atmosfera u našem timu i na stadionu je bila izuzetno dobra. Bili smo veoma motivisani, ali nije bilo realno da prođemo. Tadašnji Milan je bio prejak. Imali su u sastavu vrhunske asove poput Pirla, Sedorfa, Kafua i Inzagija koji su dugo godina igrali zajedno. Koliko su bili kvalitetni pokazuje to što su te godine osvojili Ligu šampiona – rekao je Basta.

Bivši fudbaler Lacija osvrnuo se na duel koji će izabranici Dejana Stankovića odigrati u četvrtak u Italiji.

- Zvezda ide u Italiju sa povoljnim i aktivnim rezultatom. Momci su odlično odigrali prvu utakmicu i nisu bez šanse u revanšu. Očekujem da će Milan izaći u svom najjačem sastavu i da će se boriti svim snagama, jer klub takve tradicije ne odustaje od pobedničkih ambicija ni u jednom takmičenju.

Basta smatra da su nedavni porazi u Seriji A dodatno uticali na ekipu Stefana Piolija.

- U derbijima se nikad ne zna. Nema izrazitog favorita i retultat može da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Dosadašnji deo sezone rosoneri su bili u odličnoj formi. Sigurno je da su porazi od Specije i naročito od Intera za vikend poljuljali atmosferu u njihovoj ekipi i za korak ih udaljili od šansi za osvajanje Skudeta. Sada su pod većim pritiskom i to može biti prednost Crvene zvezde – podvukao je Basta.

Podsetimo, prva utakmica Crvene zvezde i Milana završena ja 2:2, a golove za crveno-bele postigli su Gelor Kanga i Milan Pavkov.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!