NI PUBLIKE, NI ZLATANA? Sve manje šanse da će prisustvovati i 30 odsto navijača, koliko dozvoljava UEFA

Z. ĆOROVIĆ

10. 02. 2021. u 07:00

KAKO sada stvari stoje, spektakl je počeo da se priprema bez dva veoma bitna sastojka, navijača i čuvenog Ibre.

НИ ПУБЛИКЕ, НИ ЗЛАТАНА? Све мање шансе да ће присуствовати и 30 одсто навијача, колико дозвољава УЕФА

Foto AP

Da ovo vreme u kome živimo nije zaraženo virusom korona, utakmica između Crvene zvezde i Milana u Ligi Evrope sledećeg četvrtka bila bi više od igre, uzbudljiv fudbalski događaj za priču i maksimalno uživanje.

Međutim, viša sila zvana pandemija određuje pravila, pa će, prvi dvoboj dva evropska prvaka na "Marakani" najverovatnije biti odigran bez onih koji mu se najviše raduju. Sve su manje šanse da će i onih 30 odsto navijača, koliko dozvoljava UEFA, prisustvovati meču. Drugu tužnu vest su preneli novinari iz Italije, a ona glasi da veliki as Zlatan Ibrahimović neće doći u Beograd, čime se gubi dodatna draž.

A to da je sve izvesnije da će prazna "Marakana" dočekati Milaneze, potvrdio je juče i naš poznati epidemiolog Predrag Kon, posle sastanka Kriznog štaba.

- Fudbalska utakmica Crvena zvezda - Milan nije se pominjala na sednici Kriznog štaba, sve mere i dalje ostaju na snazi - rekao je juče dr Predrag Kon.

Najavljeno je i da će se sutra opet raspravljati o utakmici, pa se definitivno očekuje i potvrda odluke da publika ne može na stadion, jer je rizik od širenja virusa i dalje veliki, naročito tamo gde bi se sjatilo 17.000 ljudi.

Milan je u prethodnih tridesetak godina dva puta gostovao na "Marakani", svaki put sa majstorima svetske klase kao što su Van Basten, Gulit i Rajkard, pa drugi put Kaka, Pipo Inzagi, Pirlo... Sada je objavljeno da zvezda "roso-nera" neće doći. Dobro obavešteni novinari iz Italije su preneli da će Zlatan Ibrahimović "preskočiti" meč u Beogradu, jer će tri dana pre toga biti adut ekipe u prvenstvenom derbiju sa gradskim rivalom Interom. Milanu je prioritet borba za skudeto i zato je trener Stefano Pioli već odredio da će se Crvenoj zvezdi suprotstaviti kombinovani tim, pa će u špicu priliku dobiti novajlija Mario Mandžukić.

Nažalost, bez navijača, makar i onih 30 odsto, kao i izostanka atrakcije pojavom Ibrahimovića, spektakl na "Marakani" biće i te kako okrnjen.

BEN OSTAJE DO LETA

IAKO je bilo dobrih ponuda, najviše iz Azije, El Fardu Ben će najverovatnije ostati u Zvezdi do leta. Napadač crveno-belih je bio jedan od najjačih aduta trenera Dejana Stankovića, tako da je i njemu važno što će i dalje moći da računa na igrača koji je po statistici najbolji Zvezdin stranac svih vremena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere